Nieuws

Definitieve deelnemerslijst voor NK Match Racing

11:17

Vrijdag 9 maart zijn de officiële uitnodigingen verstuurd aan de teams voor het Batavia Stad NK Match Racing van 20 t/m 22 april 2012.

De definitieve deelnemerslijst bestaat uit de volgende match race schippers met hun teams inclusief hun wereld ranking:

Jurjen Feitsma (43)
Jan Mattsson (FIN) (59)
Jeroen den Boer (82)
Lars Hückstädt (GER) (87)
Roy Heiner (491)
Persijn Brongers (552)
Stephan La Grouw (Team Chatel Reizen) (700)
Pieter Heerema (957)

Van de acht teams zijn er vier teams die in de top 100 van de World Ranking List staan. “Wij zijn erg blij met dit sterke deelnemersveld in de eerste editie van de Batavia Stad NK Match Racing. Met bovengenoemde teams kunnen we tijdens het Batavia Stad NK Match Racing spannende wedstrijden verwachten. Dit is zowel interessant voor de zeilers als voor het publiek” aldus Patrick Jansen, Centre Manager van Batavia Stad.

Deelname aan het Batavia Stad NK Match Racing gaat op uitnodiging. De Nederlandse teams zijn samengesteld uit een potentieel van circa 15 teams. Alle teams bestaan vooralsnog uit heren. Ieder team bestaat daarmee uit vijf zeilers. In het reglement was het toegestaan om met een zesde bemanningslid te varen in geval van gemengde teams. Het Watersportverbond heeft het evenement al in een vroeg stadium aangewezen als een officieel Open Nederlands Kampioenschap, hetgeen betekent dat de winnaars de felbegeerde blauwe wimpel om hun schouders gehangen krijgen.

Bron: www.watersportverbond.nl

Last modified: 12 maart 2012
Sluiten