Nieuws

Deelnemersaantal Sneekweek stabiliseert

Ruim een week voor de start van het evenement, hebben zich 900 zeilers voor de Sneekweek ingeschreven. Dit aantal is vergelijkbaar met vorig jaar. De organiserende Koninklijke Watersportvereniging Sneek (KWS) verwacht dan ook - net als in 2004 - een kleine 1.000 deelnemers. De 70ste Sneekweek is van 6 tot en met 11 augustus. Plaats van handeling is het Sneekermeer nabij Sneek.

09:30

Ruim een week voor de start van het evenement, hebben zich 900 zeilers voor de Sneekweek ingeschreven. Dit aantal is vergelijkbaar met vorig jaar. De organiserende Koninklijke Watersportvereniging Sneek (KWS) verwacht dan ook – net als in 2004 – een kleine 1.000 deelnemers. De 70ste Sneekweek is van 6 tot en met 11 augustus. Plaats van handeling is het Sneekermeer nabij Sneek.

(Foto: KWS)
Opvallend is de aandacht uit andere landen. Maar liefst 30 zeilers uit landen als België, Curaçao, Amerika, Oostenrijk, Engeland en Turkije hebben zich voor het evenement ingeschreven.


Gerlof van der Werf, voorzitter van het wedstrijdcomité van de Sneekweek is blij met het aantal deelnemers. “Bij veel wedstrijden is er een geringere deelname. Dat heeft te maken met de manier van vrijetijdsbesteding. De watersport heeft concurrentie van andere sporten en vakanties. Daar komt bij dat de Sneekweek dit jaar erg laat is. Voor de mensen uit het midden en het zuiden van het land zit hij aan het eind van de vakantie. Voor de noordelingen valt hij middenin in de schoolvakanties zodat een paar weken er aan vastknopen moeilijk wordt. Gezien het aantal deelnemers komen wij goed weg. In vergelijking tot twee jaar geleden doen er zo’n vijftig bootjes minder mee. Dat is een te verwaarlozen verschil. Nee, wij zijn erg blij.” Overigens heeft 90 procent van de deelnemers zich digitaal ingeschreven. Wie trouwens denkt dat de Sneekweek een Noord-Nederlands of zelfs Sneker evenement is heeft het mis want er doen ‘slechts’ tachtig Snekers mee en 55 procent van het totaal aantal deelnemers komt van buiten de drie noordelijke provincies. 


De Splash is met 160 boten traditioneel de grootste leverancier van de Sneekweek. De Randmeer is een populaire klasse aan het worden. Want die brengt na de Splash de grootste vloot op het water en scoort met 56 deelnemers er vijf meer dan vorig jaar.  Andere grote klassen zijn de Pampus met 40 boten en de Regenboog met 34.  De Regenboog, Randmeer, Pampus en Splash A & B varen in groepen die na drie dagen worden gesplitst in een zogenaamde gold- en een silver fleet. De Laser Radials zijn terug van weg geweest, hetgeen te maken heeft met de Olympische status van de klasse. De Finn ontbreekt – net als vorig jaar – en de Europe is ook niet langer vertegenwoordigd.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten