Nieuws

De Koning en Berkhout dicht bij overwinning + filmpje

In de Prinses Sofia Cup zijn de deelnemers één racedag van de Medal Race op 21 maart verwijderd. Bij beide 470-klassen hebben de Nederlanders brons en maken ze dus een goede kans op de titel.

10:51

470-zeilers
Bij de dames is de strijd helemaal spannend. Marcelien de Koning en Lobke Berkhout staan welliswaar derde, maar zijn slechts vier punten verwijderd van Italianen Giulia Conti en Giovanna Micol. Zij staan eerste met 36 punten.

Bij de mannen hebben de broertjes Coster in race zeven en acht niet uitmuntend gezeild. Toch wisten ze een podiumplek te bemachtigen. Ze zijn nu nog maar vijftien punten van de nummers één, Italianen Gabrio Zandonà en Andrea Trani. 

Overige zeilers
In de Finn-klasse staat Pieter Jan Postma zevende met 80 punten. Hij gaat dus door naar de Medal Race. Om kans te maken op de overwinning moet hij Brit Ben Ainsley voorbij zeilen en 67 punten goedmaken. Op de video is te zien hoe hij op dag vier zeilde.

Mitch Booth en Pim Nieuwenhuis, Tornado-zeilers, staan zesde. Zij moeten twintig punten sneller zeilen dan Fransmannen Revil Xavier en Espagnon Christophe, die eerste staan met dertien punten.

Rutger van den Schaardenburg maakt geen goede kans voor de Medal Race. Na acht races behaalde de Laser-zeiler een 21ste plaats. Aan de Medal Race doet alleen de top tien mee

Tekst: José de Jong
Foto: ANP

m18z3xms86k2

Last modified: 15 april 2008
Sluiten