Nieuws

De Kersauson terug in Brest

Geronimo, de maxi-catamaran waarmee schipper Olivier de Kersauson een gooi doet naar de Jules Verne trofee, is op maandag 18 maart veilig teruggekeerd in de haven van Brest. Problemen met het roer liggen ten grondslag aan de weloverwogen beslissing de recordpoging te onderbreken...

13:49

Geronimo, de maxi-catamaran waarmee schipper Olivier de Kersauson een gooi doet naar de Jules Verne trofee, is op maandag 18 maart veilig teruggekeerd in de haven van Brest. Problemen met het roer liggen ten grondslag aan de weloverwogen beslissing de recordpoging te onderbreken.
Al op 1 maart constateerde de bemanning moeilijkheden met de besturing van de 34 meter lange catamaran. “We hebben structurele problemen met het roer en het zou dom zijn overhaastte reparaties uit te voeren, zodat er in de toekomst meer schade zou ontstaan”, aldus de schipper.
Geronimo arriveerde met een stevige 50 knopen in de rug. Varend op alleen een voorzeil bereikte de maxi-cat zo snelheden van boven de 25 knopen. Terwijl de Geronimo nog op de terugweg was, heeft het ontwerpteam, in samenwerking met de bemanning, al een aantal mogelijke oplossingen voor het probleem bedacht. Zo snel als het weer het toelaat, wordt het roer verwijderd en aan een nauwgezet onderzoek onderworpen. Een precieze diagnose is namelijk nog niet gesteld.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten