Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

De vlag halfstok op dag 4 van de SKS

21:25

Een bijzondere dag voor de SKS. Naast een prachtige zeilwedstrijd met uitstekend zeilweer, stonden de zeilers en het publiek vandaag stil bij de slachtoffers van de vliegtuigramp in Oekraïne. De skûtsjes gingen vandaag een halfuur eerder van start om voor 16.00 uur te finishen en stil te staan bij de slachtoffers van vlucht MH17.

Dag van nationale rouw

Om 16.00 uur vormden de veertien skûtsjes een lange rij. Halverwege de mast hadden de skûtsjes de Nederlandse vlag aan de fokkeloet gehesen. Over het Sneekermeer klonken twee saluutschoten en daarna een minuut stilte ter nagedachtenis van de slachtoffers van vlucht MH17. Een indrukwekkend aanzicht met een droevige gedachte.

 

De wedstrijd van dag vier

Op het Sneekermeer bij Terherne vliegen stevige windvlagen over het water. De skûtsjes gaan dan ook behoorlijk schuin. In de zandloperbaan maakt Joure als een van de weinigen de beslissing om snel overstag te gaan. Een goed besluit want zo komen zij met Heerenveen in de achtervolging als eerste bij de bovenboei.

Achterin het veld zorgt een protestsituatie tussen Earnewâld  en Grou ervoor dat de eerstgenoemde de wedstrijd verlaat. De Snekers laten zich in de derde ronde van de wedstrijd weer zien en nemen de koppositie. De strijd tussen Sneek en Joure doet de teams niet veel goed. Bij de bovenboei blijkt dat d’Halve Maen uit Drachten de leiding heeft genomen en geven dit ook niet meer uit handen. Sneek weet zich na terugzakken in het veld weer terug te vechten naar een tweede plaats. Als derde komt het gisteren door averij getergde Akkrum over de finishlijn.

SKS Terherne 2014Protesten

Voor de finish trekt d’Halve Maen haar protest in. Dit geldt niet voor Grou, Drachten, Joure en Huizum. Van de twee protesten van Grou tegen Earnewâld in verband met stuurboord-bakboordsituaties is een toegewezen. Een protest van Drachten tegen Huizum is afgewezen, evenals een protest van Huizum tegen Drachten. Dan was er tot slot nog een protest van Joure tegen Drachten en ook dat is door de jury afgewezen. Uiteindelijk is er door de protesten niets veranderd in het klassement.

 

Bron: www.skutsjesilen.nl

Last modified: 23 juli 2014
Sluiten