Nieuws

De 5 best gelezen artikelen van de maand april

12:00

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand april op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje.

1. Video: Nederlands vrachtschip op drift
06-04-2021

Het gaat om het Nederlandse vrachtschip Eemslift Hendrika, in 2015 gebouwd en 111,6 meter lang. Het schip kwam maandag 5 april in de problemen nadat een deel van de lading verschoven was. Het schip maakt ernstige slagzij. Dit gebeurde ca. 60 mijl ten westen van Ålesund. Aan boord staan enkele pleziervaartuigen, waaronder een zeiljacht, en meerdere serviceschepen.
Klik hier om het hele artikel te lezen

 2. 40 knopen wind tegen op de Waddenzee
07-04-2021

In eerdere video’s hebben we Idris en zeilmaat Bella van Dixbay leren kennen als zeilers die niet terugdeinzen voor een beetje wind. In deze video maken ze het wel erg bont, met meer dan 40 knopen wind tegen proberen ze op Vlieland te komen. Gaan ze het halen?
Klik hier om de video te bekijken

© PHGCOM

3. Maak je motor vaarklaar in 8 stappen
09-04-2021

Een nieuw vaarseizoen betekent vooral zo veel mogelijk zeilen. De motor draait het liefst zo weinig mogelijk, maar dan wel op de momenten dat jij hem nodig hebt. Daarom verdient hij voldoende aandacht en verzorging. Met een jaarlijks onderhoud en tussentijdse inspectierondes kunnen we heel wat narigheid voorkomen. Wil je na de winter de boot weer vaarklaar maken? Volg dan de volgende stappen.
Klik hier om de stappen te lezen

© MarkZV

4. Ellende in het Slijkgat door onbetrouwbare situatie
14-04-2021

In het Slijkgat, de vaargeul tussen Stellendam en de Noordzee, moest je de afgelopen weken extra voorzichtig zijn voor ondieptes binnen de vaargeul. Recent liepen er een aantal zeiljachten aan de grond, in sommige gevallen met heel wat schade tot gevolg. Zeilen nam contact op met Rijkswaterstaat voor meer duidelijkheid.
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Havang(nl)/CC BY-SA 1.0

5. Zwaaiende schipper voer op gestolen zeilboot
14-04-2021

Een 35-jarige man uit Middelharnis is zondag 11 april aangehouden omdat hij een zeiljacht had gestolen. De man voer op het Hollandsch Diep bij Willemstad toen de waterpolitie hem te pakken kreeg.
Klik hier om het hele artikel te lezen

Omslagfoto:  © Cavernia/CC BY-SA 4.0

Last modified: 29 april 2021
Sluiten