Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Contest met twee jachten genomineerd voor boot van het jaar

11:23

Twee van de Contest jachten zijn genomineerd voor de European Yacht of the Year prijs. Het is erg ongebruikelijk dat er twee boten van dezelfde werf zijn genomineerd. De genomineerde schepen zijn het zeiljacht Contest 42CS en een motorjacht, de Contest 5CS.

Contest 42CS De nieuwe Contest 42CS werd gepresenteerd op de HISWA te Water in Amsterdam. De ontwerpers ontvingen lovende kritieken van pers en publiek. Reeds drie van de jachten werden al verkocht. De indrukwekkende Contest semi-custom gebouwde jacht is gericht op een breed publiek, van ervaren zeilende gezinnen met kinderen tot avontuurlijke koppels op zoek naar prestaties en comfort.

Drie versies

Berustend op de werf is er meer vraag naar een Contest van rond de 12 meter, als antwoord kwam Contest met de 42CS. Het schip is verkrijgbaar met drie verschillende indelingsmogelijkheden. De Shorthanded versie heeft een centrale lier in de cockpit naast het stuurwiel van waaruit het grootzeil kan worden bediend . Optie twee is een ruime Cruising indeling, met de grootzeil traveller op het cabinedak. Ten derde, heeft de performance -versie de grootzeil traveller verzonken in de kuipvloer aan de voorkant van het roer, dit maximaliseert de trimmogelijkheden van het grootzeil. Verder is er een breed scala van opties voor het interieur.

De winnaar van de European Yacht of the Year zal in januari op Boot Düsseldorf 2014 worden bekendgemaakt.

Last modified: 27 september 2013
Sluiten