Nieuws

Coach Paralympiers: ‘Strategie werpt vruchten af’

"Onze strategie begint vruchten af te werpen," zegt Remco Sol vanachter zijn ontbijt in Athene. Sol is coach van de Nederlandse Paralympische zeilers. "Die strategie is: niet te extreem varen, constant zeilen, goed buiten de boot blijven kijken en boot voor boot pakken."

09:02

“Onze strategie begint vruchten af te werpen,” zegt Remco Sol vanachter zijn ontbijt in Athene. Sol is coach van de Nederlandse Paralympische zeilers. “Die strategie is: niet te extreem varen, constant zeilen, goed buiten de boot blijven kijken en boot voor boot pakken. Onze bootsnelheid is goed. Je zag het in Race 5; ze begonnen op een 10de plek en finishten als 2de.  Ze wisten pal voor de finish nog twee plaatsen te pakken.”
“Moeilijk zeilen is het wel, het gaat alle kanten op, winddraaiingen van 90 tot 100 graden; een wind die wegvalt en over de andere kant terugkomt. Ze hadden daar de eerste races last van. Ze lagen goed, vielen terug door de wind en moesten weer terugkomen. Ze zijn wel het meest constante team van het veld. Het zelfvertrouwen groeit. Fysiek gaat het ook goed. We varen met een dwarslaesie achterin en twee stevige kerels voorin die met gijpen en overstag gaan een goede beweging aan de boot kunnen geven. Dat scheelt.”
“Het veld is enorm sterk, de onderlinge verschillen zijn erg klein. Ik denk dat het goud niet voor de laatste wedstrijd is beslist. Belangrijk is ook wat de wind zal gaan doen. Vandaag –het is onze rustdag- is het bewolkt en drukkend; door die bewolking zal er geen zeewind ontstaan en er is ook geen noordoostelijke stroming. De komende dagen worden spannend!”

Last modified: 7 september 2006
Sluiten