Actueel, Nieuws

Clipper Race van Kaapstad naar Albany

08:40

De derde etappe van de Clipper Round the World Race is van start gegaan. De twaalf amateurteams zeilen ditmaal 4845 mijl van Kaapstad naar de Australische havenstad Albany.

Qingdao als eerste over de startlijn Clipper Race 3 Start in Kaapstad“Veel van de zeilers zien deze etappe als een van de grootste uitdagingen,” zegt Race Director Justin Taylor. De condities van deze etappe zijn zwaar vanwege de hoge golven en veel wind. De feestelijke start van de etappe gaat gepaard met 20 knopen wind uit het zuiden, met vlagen van 35 knopen wind. De zeilers staat later in de race nog een depressie te wachten met hoge golven en vlagen van 40 knopen wind.

Schipper Peter Thornton van team Great Britain: “Het is mijn eerste keer op de Zuidelijke Oceaan, iets waar ik al lange tijd naar uitkijk. De bemanning is wel wat bezorgd over de komende condities. De Zuidelijke Oceaan is om een bepaalde reden berucht. In het begin krijgen we te maken met zuidelijke wind, dat zal de echte mannen van de jongens onderscheiden. Dan koersen we naar het zuiden, naar de Roaring Forties. Het zal zwaar worden. Het is belangrijk dat we de boot met de juiste set zeilen uitrusten om optimaal te racen.”

De vloot is inmiddels Kaap de Goede Hoop gepasseerd. Aan het eind van de etappe ronden zij Kaap Leeuwin, vernoemd naar het Nederlandse galjoen Leeuwin waarmee de westkust van Australië in 1622 werd ontdekt. De verwachte aankomst in Albany is tussen 22 en 26 november.

Lees hier ook het blog van de Nederlandse Clipper Race-zeiler Jan van de Laar.

Last modified: 4 november 2015
Sluiten