Nieuws

Carolijn Brouwer wint Sail Auckland

In Auckland draait alles om de America's Cup. Je zou bijna vergeten dat er nog meer wordt gezeild. Wel, dat wordt er: van 8 tot 11 februari waren er internationale zeilwedstrijden. In de Europe-klasse zeilde Carolijn Brouwer een zeer constante serie en won het evenement.

14:11

Carolijn Brouwer: “Het waren heel moeilijke omstandigheden. Over het algemeen licht weer. Omdat Auckland zo’n smalle landstrook is, kan de zeewind hier van beide kanten komen. Of uit het zuidwesten of uit het noordoosten. Gedurende de serie vochten deze winden tegen elkaar, met als resultaat enorm variabele windomstandigheden. Maar dat maakte het wedstrijdzeilen wel spannend.”
Voor de laatste wedstrijd was Brouwer al zeker van de overwinning; ze wist niettemin ook die slotrace te winnen. Brouwer is blij met het resultaat, omdat haar snelheid en tactiek met weinig wind erg goed waren. Dat is een prettige wetenschap met het oog op Athene, waar in 2004 de Olympische Spelen plaatsvinden. Daar wordt immers ook licht weer verwacht.

Last modified: 11 februari 2003
Sluiten