Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Broers bereiden zich voor op wereldreis

16:05

Broers maken zich op voor wereldreis

Broers op wereldreisDe broers Enrique (14) en Hugo (13) Claassen willen dolgraag naar school, maar omdat ze dyslectisch zijn hebben ze aangepast onderwijs nodig. Vooralsnog is er geen school die ze dat wil bieden. Om aandacht te vragen voor hun probleem, maar ook dat van duizenden andere kinderen die in dezelfde situatie verkeren, willen ze met een kleine kajuitboot de wereld rond zeilen.
Broers maken zich op voor werreldreisDe broers Enrique (14) en Hugo (13) Claassen willen dolgraag naar school, maar omdat ze dyslectisch zijn hebben ze aangepast onderwijs nodig. Vooralsnog is er geen school die ze dat wil bieden. Om aandacht te vragen voor hun probleem, maar ook dat van duizenden andere kinderen die in dezelfde situatie verkeren, willen ze met een kleine kajuitboot de wereld rond zeilen.

Zeekaarten
Op de keukentafel van hun ouderlijke appartement ligt een stapel met zeekaarten. Als ‘huiswerk’ zijn Enrique en Hugo dagelijks bezig met het bestuderen van de kaarten. Vader Guillermo, zelf een ervaren zeezeiler, springt als gelegenheidsdocent bij waar nodig. De oudste van de twee heeft al twee jaar geen klas van binnen
gezien. De jongste zit een jaar thuis, nadat hij net als zijn broer van het Atheneum College Hageveld werd gestuurd.

Leerplicht
“We hebben er alles aan gedaan om een andere school te vinden, waar wel rekening wordt gehouden met de leerhandicap van de jongens. Nergens willen ze lesstof geven op het niveau van Enrique en Hugo. Het gevolg is niet alleen dat de jongens thuis zitten, maar ook dat wij als ouders op grond van de leerplicht strafrechtelijk vervolgd worden. Volgens de rechter hebben wij echter alles gedaan om deze situatie te voorkomen. Daarom heeft de rechter een gerechtelijk pardon uitgesproken.”

Tekst Eric van Staten. Lees meer over de plannen van de twee broers in Zeilen 5 – 2012.

Tags: Last modified: 23 april 2012
Sluiten