Actueel, Nieuws

Brand jachthaven Wessem vermoedelijk aangestoken

11:05

De brand in de jachthaven van het Limburgse Wessum is vermoedelijk aangestoken. De brand in de loods werd in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 1.00 uur gemeld. Vijftien jachten liepen zoveel brandschade op dat ze als verloren zijn beschouwd. De politie heeft aanwijzingen voor brandstichting, wat precies is nog onbekend.

Brand Wessem. ANPDe boten in de loods op het terrein zijn vooral getroffen, zowel het pand als de boten worden door de brandweer als verloren beschouwd. Niemand raakte gewond. De politie heeft inmiddels tien tips binnengekregen en is op zoek naar een jogger, die vermoedelijk iets heeft gezien.

Vorig jaar woede er ook al brand in een aantal jachthavens in Midden-Limburg, toen ging het om brandstichting. Twintig boten gingen verloren en de politie deed een aantal aanhoudingen. Eén van de vier verdachten is de directeur van de jachthaven in Wessem. Burgemeester Stef Strous van Maasgouw weet niet of de laatste havenbrand verband heeft met de reeks havenbranden van een jaar geleden. “Ik wil ervoor waken om het meteen in het rijtje van de vorige branden te plaatsen. Ik ga uit van een losstaand incident totdat het tegendeel wordt bewezen.”

 

 

Tags: Last modified: 17 maart 2016
Sluiten