Actueel, Nieuws

Braassemermeer Summer Regatta, zon, wind en korte broeken

13:53

summer regatta

Op op het Braassemermeer hadden ze geen beter weekend kunnen kiezen voor hun Braassem Summer Regatta: eindelijk kon de korte broek aan. De organisatie gooide het roer om en met succes: een record aantal van 180 boten verdeeld over 16 klassen verscheen aan de start van het evenement in dit lustrum jaar van vereniging WV Braassemermeer. Vooral de eigen jeugd was rijk vertegenwoordigd in de optimist en laser 4.7 klasse. De Wayfarer voer tegelijk hun klasse kampioenschap, waar Jean-michel Lautier en Anna Schakel de wimpel omgehangen werd.

Op vrijdag was het openingsfeest, ook om het 95 jarig bestaan van de club te vieren. Met live muziek en thema ‘Bond Style’ werd de toon voor het weekend gezet.

De wind uit het Noorden en de zon maakt de wedstrijdomstandigheden ideaal op het bekende meer bij Roelofarendsveen. Er kan dan een lang kruisrak gevaren worden waarbij het een spectaculair gezicht is wanneer een Optimist-zeiler een Regenboog overstag dwingt omdat deze toch echt bakboord boot is. Voor de eigen jeugd was het de afsluiting van hun opleidingstraject, een mooiere afsluiting konden ze niet wensen: met 34 boten aan de start hadden ze de overhand, al waren de boeirondingen tussen die grote boten natuurlijk wel spannend.

Het evenement had 50% meer deelnemers dan vorig jaar. De club is blij met het concept dat ze nu hebben ingevoerd: een uitgebreid sociaal programma met een thema, lunches voor de deelnemers en een professionele parkeerbegeleiding maakte dat de 350 deelnemers, hun fans en de leden een top weekend hebben gehad. De organisatie hoopt volgend jaar op 200 deelnemers, de brainstorm voor het thema is al in volle gang.

Winnaars per klasse:
12 voets jol: Daan Daniels, Thessa Veenis
470: Pieter Moerman
5.5m: Duchess of B
FD: Bas Wulffers, Albert van Vianen
FJ: Hylke Sasse, Jori Vermeij
Laser4.7: Titouan Savelon
MaxFun25: MXTC
Randmeer: Jeroen M. Kooi, Cor Visser
Regenboog: Vlerk
RS500: Jody de Jager, Marleen Blomsma
Solo: Gilles de Combe
Sunfish: Paul van Alphen
SW SW factor: RockStar
Valk: Liza Kraan, Bart Kraan
Wayfarer: Jean-michel Lautier, Anna Schakel
Optimist: Suzanne Veen

Volledige uitslagen vind je hier 

Tags: , Last modified: 14 juni 2013
Sluiten