Nieuws

Bouwmeesters samen voor goud

09:31

Marit en Roelof Bouwmeester in Rio

Olympisch zeilkampioene Marit Bouwmeester gaat verder met broer Roelof als coach. Dit werd op dinsdag 21 maart bevestigd. Roelof Bouwmeester is hiermee de opvolger van Jaap Zielhuis. Onder zijn leiding sleepte Marit afgelopen zomer, in de Laser Radial-klasse, een gouden olympische medaille in de wacht. Na het aanstellen van Jaap Zielhuis als bondscoach van het Watersportverbond moest Marit op zoek naar een nieuwe coach. Die keuze bleek niet al te ingewikkeld. Broer Roelof fungeert al jaren als sparringpartner van Marit en beschikt over de juiste ervaring om deze rol van Zielhuis over te nemen. De eerste officiële wedstrijd waarin Roelof Bouwmeester als coach fungeert zal tijdens de World Cup in Hyères zijn, van 23 t/m 30 april a.s.

“Sport staat absoluut centraal in ons hele gezin. Want die ouwe lui van ons die doen ook niets anders dan sporten en fietsen, dus het is zeker een belangrijk onderdeel van ons gezinsleven,” zegt Roelof. “Maar de relatie die ik met Marit en Anneke heb die staat wat dat betreft los van de sport.”

Marit: “Ja de familie staat altijd voor je klaar. In goede en in mindere tijden. De band die wij hebben is zo hecht. We vertrouwen elkaar blindelings. Ik denk dat je met bijna niemand anders zo’n sterke band hebt als met je eigen familie. We zijn ook echt zo opgevoed, om er voor elkaar te zijn. Wat dat betreft zijn we echt een Bouwmeester-front!”

Lees hier het volledige interview met Roelof en Marit over hun onderlinge band; de invloed van sport; het mooiste sportmoment en hoe het is om ‘de broer of zus van’ te zijn.

Tags: Last modified: 30 maart 2021
Sluiten