Actueel, Nieuws

Bouwmeester wint in Brazilië

15:38

Marit Bouwmeester wint het Braziliaans Kampioenschap in de Laser Radial-klasse. Saillant detail – Bouwmeester voert aan het einde van de week de ranglijst van mannen én vrouwen aan. De Friese zeilster gebruikt dit kampioenschap om wedstrijduren te maken op het olympisch water in aanloop naar de Spelen later dit jaar.

Marit en Roelof Bouwmeester

“Mijn broer en ik ver voor de rest van het veld.. Maar wel lekker dat ik net voor hem eindigde!”

“Het ging eigenlijk weer heel goed. Veel verschillende omstandigheden meegemaakt. We proberen nog zoveel mogelijk te leren van het olympische water.”

Marit bereidt zich voor op de Olympische Spelen in Rio, samen met haar broer en trainingspartner Roelof Bouwmeester (samen op de foto) en onder leiding van coach Jaap Zielhuis. Marit: “We liggen goed op schema. We hebben vorig jaar een goed jaar gehad maar het was niet perfect. We doen er nu alles aan om het laatste schepje er bovenop te doen. Ik heb er ook veel zin in, ik werk lekker samen met Roelof en Jaap en we hebben het naar ons zin.”

World Cup Miami

Van 23 tot 29 januari zeilt Bouwmeester het WK in Miami: “We blijven hier nu nog een week trainen en dan vliegen we door naar Miami, dat is vooral om weer te racen tegen alle andere zeilers. De gehele wereldtop zal daar aanwezig zijn.”

Naast Marit Bouwmeester zijn ook zeilers Rutger van Schaardenburg, Nicholas Heiner, Mandy Mulder & Coen de Koning van de partij in Miami. In de 49erFX zeilen zelfs twee Nederlandse teams mee, namelijk Team Magic Marine zeilsters Nina Keijzer & Claire Blom en de jongen talenten Annemiek Bekkering & Annette Duetz. De windsurfers Dorian van Rijsselberghe, Kiran Badloe en Lilian de Geus zijn er ook om voor een podiumplaats te strijden.

Foto: Fred Hoffmann

Tags: , , Last modified: 17 maart 2016
Sluiten