Actueel, Nieuws, Wedstrijden

Bouwmeester sluit jaar af met goud

10:22

Marit Bouwmeester en Kiran Badloe hebben tijdens de Sailing World Cup in Melbourne goud gewonnen. Finn-debutant Nicholas Heiner komt net één punt te kort en eindigt op een vierde plek in het algemeen klassement.

Gouden jaar voor Bouwmeester

boumeester-wint-wk-in-melbourneDe Olympisch kampioene in de Laser Radial laat ook in Melbourne zien dat ze de sterkste is. “YEAH!!! De wereldbeker finale gewonnen! Wat een fantastisch jaar. Lekker om het winnend af te sluiten!”, schrijft de winnares op Facebook. Met maar liefst vijf eerste plaatsen in tien races, blijft Bouwmeester met 16 punten ruim voor op de Deense Anne-Marie Rindom, die net als in Rio brons haalt. De derde plek gaat naar de Belgische Emma Plasschaert. Bouwmeester nam deel aan de Sailing World Cup op uitnodiging van de organisatie. Een mooie afsluiting van een gouden sportjaar.

Heiner debuteert goed

Voor Nicholas Heiner, voormalig wereldkampioen 2014 in de Laser-klasse, is de Sailing World Cup in Melbourne zijn eerste officiële internationale debuut in de Finn-klasse. In een veld met 16 boten komt Heiner slechts één puntje te kort voor een podiumplaats en wordt vierde. In de Finn gaat het goud naar Jake Lilley (AUS), zilver naar Edward Wright (GBR) en brons naar Caleb Paine (USA).

Badloe wint met grote overmacht in RS:X

kiran-badloe-wk-melbourneWindsurfer Kiran Badloe treedt in de voetsporen van zijn trainingspartner Dorian van Rijsselberghe, hij levert een topprestatie in Melbourne. Met maar liefst 19 punten voorsprong op de nummer 2, de Spanjaard Ivan Pastor Lafuente, wint hij het goud. Het brons gaat naar de Japanner Makoto Tomizawa.

Tags: , , Last modified: 13 december 2016
Sluiten