Actueel, Nieuws

Bouwmeester pakt goud in Weymouth

08:16

In het Engelse Weymouth pakt Laser Radial zeilster Marit Bouwmeester het goud bij de ISAF Wereldbekerwedstrijd. De Friese zeilster uit de Delta Lloyd Kernploeg eindigt in het klassement als eerste met een overtuigende voorsprong van 9 punten op nummer twee, de Belgische Evi van Acker.

Marit BouwmeesterDoor een ijzersterk begin met 5 overwinningen en 2 keer een tweede plaats zou een plek bij de eerste acht in de afsluitende medalrace op zondag 14 juni voldoende zijn voor de eindoverwinning. Bouwmeester voldeed ruimschoots aan deze eis met haar vierde plek in de medalrace. Bouwmeester is tevreden met het resultaat van deze week: “Het gaat heel goed. Het is heel overtuigend. Qua resultaat is dit mijn beste serie ooit.”

Sterk deelnemersveld

Voor de Belgische Evi van Acker was de ISAF Wereldbeker in Weymouth het tweede evenement op rij, na de Delta Lloyd Regatta eind vorige maand, waar ze als tweede achter Bouwmeester eindigde. Het was sowieso een sterk deelnemersveld, bestaande uit de 40 beste zeilsters van de wereld, waarin Bouwmeester deze week acteerde. Met onder andere de Deense Anne-Marie Rindom, de lokale favoriet Alison Young en de Ierse Annalise Murphy.

Op weg naar Rio

Bouwmeester, die al verzekerd is van een ticket voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro van 2016, wacht nu een lange trainingssessie in Rio in aanloop naar het Olympisch testevent half augustus. Aan het einde van het jaar in november staat voor Bouwmeester ook nog het WK op het programma.

Resultaat ISAF Sailing World Cup Weymouth & Portland

1. Marit Bouwmeester (NED) – 15
2. Evi van Acker (BEL) – 24
3. Anne-Marie Rindom (DEN) – 41

 

Tags: , Last modified: 17 maart 2016
Sluiten