Actueel, Nieuws

Bouwmeester heeft goud in zicht

20:18

HYERES , 23-04-2015 , ISAF SAILING WORLD CUP, HYERES Marit Bouwmeester. Fotograaf: Richard Langdon/Ocean Images. Foto's worden u aangeboden door het Watersportverbond en zijn rechtenvrij voor redactioneel gebruik. Naamsvermelding van fotograaf is verplicht.

Op de voorlaatste dag van de ISAF Wereldbekerwedstrijden in Weymouth (Zuid-Engeland) gaat Marit Bouwmeester nog steeds ruimschoots aan de leiding. Bouwmeester is voor het eerst terug op de olympische zeillocatie van London 2012. De nummers 2, 3 en 4 van de Olympische Spelen in de Laser Radial-klasse destijds, respectievelijk Bouwmeester, Van Acker en Murphy maken nog steeds de dienst uit. Met één verschil; de zeilster uit de Delta Lloyd Kernploeg stevent nu, met vijftien punten voorsprong, af op goud. In 2012 won ze zilver.

Medalrace 1e acht is goud

Marit BouwmeesterBouwmeester gaat aan de leiding met 15 punten voorsprong op rivaal Evi van Acker (BEL). Op de derde plaats volgt de Engelse Alison Young en Analyse Murphy (IRL) staat vierde. Maandag 14 juni moet Bouwmeester tijdens de medalrace in elk geval bij de eerste acht, van de tien finalisten, eindigen om het goud zeker te stellen.

De Friese zeilster had lang getwijfeld of ze wel of niet mee zou doen aan deze Wereldbekerwedstrijd in Engeland. Bouwmeester gaf de volgende reactie: “In het voorjaar ben ik in Palma uitgestapt uit voorzorg vanwege een schouderblessure. In Hyères ging het niet zo goed. Dus ik wilde nog een keer racen. Ik heb hierna een lange trainingssessie in Rio en pas halverwege augustus het olympische testevenement en in november het WK.”

Alleen de beste zeilers

Tijdens de wereldbekerwedstrijden mogen alleen de beste 40 zeilsters van de wereld mee doen. Bouwmeester vervolgt: “Het gaat heel goed. Ook vandaag scoorde ik goed. Ik lag zelfs alle drie wedstrijden op kop. Maar won er maar één. Ik had dit niet verwacht. Het is heel overtuigend. Ik heb met mijn team Jaap Zielhuis (coach) en Roelof Bouwmeester (trainingspartner) ook goed getraind. Het gaat echt heel tof.” Bouwmeester is blij om terug te zijn op Olympisch water. “Heel apart hoor. Best raar! Het voelt super vertrouwd. En… het is hier gewoon echt gaaf zeilen. Hoge golven, mooie wind. Nu 3 jaar later ik voel me bijna thuis hier.”

470 dames en Nacra 17

De dames in de 470 Afrodite Kyranakou en Anneloes van Veen zijn ook naar Engeland gegaan vooral starts te oefenen in een sterk veld. Vanwege een lichte blessure zijn de tweede helft van de serie niet meer in actie gekomen. Ook het Nacra-team van Mandy Mulder en Coen de Koning, de kersverse winnaars van de Ronde om Texel, zijn in Weymouth om starts op het hoogste niveau te oefenen zonder focus op het eindresultaat.

 

Tags: , Last modified: 15 juni 2015
Sluiten