Actueel, Internationale wedstrijden, Nieuws, Wedstrijden

Bouwmeester aan de leiding op WK in Mexico

11:50

Na vier dagen strijden om het wereldkampioenschap in de Laser Radial-klasse gaat zeilster Marit Bouwmeester aan de leiding. Bouwmeester staat tien punten boven de nummer twee, Paige Railey (USA). Vanaf vandaag, 18 april, worden de deelnemers ingedeeld in de Gold- en Silverfleet voor de resterende drie dagen van het evenement.

Marit Bouwmeester WK Laser RadialLastige golven

Op zaterdag 16 april stond er een goede wind van 14 knopen met lastige golven. Bouwmeester scoorde een overwinning in race 4 en 5 en sloot de dag af met een derde plaats. Coach Jaap Zielhuis zei over zaterdag 16 april: “Een lange dag met drie wedstrijden. 14 knopen wind en choppy. Het werd een beetje een uitputtingsslag maar gelukkig is Marit fit!”

Prima resultaat

Op zondag 17 april stond er weinig wind en werd er slechts één race gevaren. Bouwmeester noteerde een tweede plaats. Zielhuis: “Slechts één wedstrijd gezeild in 8 – 10 knopen wind. Prima resultaat. Morgen verder in de Goldfleet.”

Opvallend is dat Bouwmeester, op haar schrapresultaat na in race 1, alle wedstrijden in de top drie eindigde. In het veld van 71 deelnemers is oudgediende Paige Railey op dit moment haar grootste concurrent. Met nog minimaal twee wedstrijden per dag op het programma kan er nog heel veel gebeuren in de uiteindelijke ranglijst.

Talentploeg
De andere twee Nederlandse zeilsters uit de Delta Lloyd Talentploeg doen het redelijk goed. Daphne van der Vaart staat 15de en Maxime Jonker 18de.

Bekijk hier de tussenstand.

Tags: Last modified: 19 april 2016
Sluiten