Actueel, Nieuws

Bouwmeester aan de leiding op EK

11:15

Na twee dagen wedstrijdzeilen op het Europees Kampioenschap Laser in Gran Canaria gaat Marit Bouwmeester in de Laser Radial klasse aan de leiding. In de Laser klasse staat Nicholas Heiner op de negende plaats in het klassement. Rutger van Schaardenburg staat 26e. Vrijdag 4 maart valt de beslissing.

Hoge golven

EK Gran CanariaCoach Jaap Zielhuis over Marit Bouwmeester: “Het gaat heel goed. Vanaf woensdag 2 maart wordt de vloot ingedeeld in een gold en silver fleet. Op de eerste dag, maandag 29 februari stond er meer wind, ongeveer 20 knopen. Vandaag op dinsdag 1 maart was de wind gehalveerd, maar de grote oceaandeining stond er nog wel. Knap dat Marit in beide gevallen goed scoort. Maar dat geldt bijvoorbeeld ook voor Olsson. Die zijn we nog niet tegengekomen op het water. Vanaf morgen wel in de gold fleet. Vanwege die wind en golven hebben we hier ook meer tijd geïnvesteerd. Het lijkt qua omstandigheden op die van de buitenbanen in Rio. Het is een sterk veld. Alle topzeilsters zijn hier, behalve Evi van Acker.” Er staan voor de Laser Radial nog zes races gepland tot en met vrijdag 4 maart.

Heiner nog onder niveau

Nicholas Heiner“Wederom een lastig dagje, net als maandag. Op zich twee hele goede wedstrijden en één hele goede comeback race,” laat Nicholas Heiner weten. “Twee van de drie races geef ik het eigenlijk zelf uit handen. Waarbij ik één wedstrijd aan de leiding ga en de boeien niet kan vinden en in de andere wedstrijd sla ik om. Er zijn een aantal foutjes en die moeten er echt uit morgen want dit is onder niveau. Maar we staan nog steeds in de top tien en alle kansen zijn er voor een mooi podium resultaat.”

Tussenklassement Laser Radial

1. Marit Bouwmeester, NED, 7 pnt.
2. Josefin Olsson, SWE, 7 pnt.
3. Tuula Tenkanen, FIN, 12 pnt.
12. Daphne van der Vaart, NED, 40 pnt. 
21. Maxime Jonker, NED, 57 pnt.

Tussenklassement Laser

1. Nick Thompson, GBR, 12 pnt.
2. Julio Alsogaray, ARG, 14 pnt.
3. Philip Buhl, GER, 14 pnt.
9. Nicholas Heiner, NED, 29 pnt. 
26. Rutger van Schaardenburg, NED, 70 pnt.

Bekijk hier de volledige resultaten

Fotografie: Thom Touw

Tags: , , , Last modified: 17 maart 2016
Sluiten