Actueel, Internationale wedstrijden, Nieuws

Boot van Clipper Race vaart op een zandbank

08:00

De winnaar van de eerste etappe van de Clipper Round the World Race is in de buurt van Rio de Janeiro aan de grond gelopen. De schipper Olivier Cardin en drie bemanningsleden waren aan boord toen ze met de boot LMAX Exchange een zandbank raakten. Niemand raakte gewond.

LMAX Exchange vastgelopenIn de nacht van 30 september werd de boot getransporteerd voor aanpassingen aan het grafische design op de romp. Ondanks de nacht was er goed zicht, er stond een lichte bries. Ongeveer 42 mijl ten zuidwesten van de Clipper Race haven Marina da Gloria voer het schip op een zandbank.

Volgens de organisatie is alleen het stuurboordroer beschadigd. Race organisator sir Robin Knox-Johnston verklaart: “De romp is intact en de boot is vastgelegd met haar anker. We blijven ter plaatse, in afwachting van zwaarder materiaal om haar er vanaf te krijgen.” De schade aan het roer is beperkt en kan gerepareerd worden. De verwachting is dat LMAX Exchange op 7 oktober gewoon deel kan nemen aan de volgende etappe naar Kaapstad, Zuid-Afrika.

Lees meer over de Clipper Round the World Race in het blog van de Nederlandse deelnemer Jan van de Laar.

 

Tags: Last modified: 29 januari 2019
Sluiten