Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Veel primeurs op Boot Holland

11:45

Boot Holland

Een kleine maand voor de start van de 24ste editie ligt Boot Holland op koers. Met 250 deelnemers zijn alle vijf hallen gevuld, debuteren dertig bedrijven en kent de beurs ruim twintig wereldprimeurs. Boot Holland wordt gehouden van 7 tot en met 12 februari in het WTC Expo in Leeuwarden.

“Ondanks dat er in de watersport sprake is van tegenwind kiezen de bouwers voor Boot Holland om hun wereldprimeur voor het eerst aan het grote publiek te tonen. Een ontzettend groot compliment voor de jachtwerven die hiermee aangeven in de beurs en ons als organisatie te geloven,” aldus beursmanager Pieter Fokkema die doelt op de staalbouwers die vooral in de motorbootsector actief zijn.

Toebehoren

Maar dat betekent niet dat de zeilers in Leeuwarden niets te zoeken hebben. Op het gebied van toebehoren zijn er wereldprimeurs van Epifanes, Caminus, Timray, Kabola, Vanclaes, Sunware, De IJssel, BubLift en Garmin. Het Elektrisch Varen Paviljoen neemt op Boot Holland een belangrijke plaats in. Provincie Fryslân zorgt voor een grote stand met alles op het gebied van elektrisch varen.

Rond-en platbodems

Sinds jaar en dag is er op Boot Holland ook een Rond- en Platbodempaviljoen. Voor 2014 wordt dit twee keer zo groot. Naast rond- en platbodems is er ook ruimte voor ander historisch erfgoed en klassieke schepen. Vanuit die laatste groep hebben zich tien eigenaren (met boot) aangemeld en hebben ruim vijftien bedrijven die die verschillende expertises en ambachten vertegenwoordigen, toegezegd.

Voor meer informatie: www.boot-holland.nl

Last modified: 7 januari 2014
Sluiten