Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Boot Düsseldorf, laatste kans

17:04

Is het er nog niet van gekomen en bent u wel van plan een bezoek aan Boot Dusseldorf te brengen? Dat kan nog net. De grootste watersportbeurs van Europa is dit weekend nog open. U kunt er terecht in zeventien hallen waar meer dan 1600 standhouders hun producten en diensten aanbieden.Is het er nog niet van gekomen en bent u wel van plan een bezoek aan Boot Dusseldorf te brengen? Dat kan nog net. De grootste watersportbeurs van Europa is dit weekend nog open. U kunt er terecht in zeventien hallen waar meer dan 1600 standhouders hun producten en diensten aanbieden.
Voor zeilers zijn vooral de hallen 15, 16 en 17 interessant. Deze hallen zijn vrijwel geheel gevuld met zeiljachten. Niet alleen de bekende merken als X-Yachts, C-Yachts en Winner zijn er te vinden. We kwamen tijdens een rondgang over de beursvloer een flink aantal minder bekende werven tegen. Vooral de botenbouwers uit Polen proberen hun modellen onder de aandacht van het publiek te brengen.

Bavaria
Zoals verwacht mag worden van een Duitse werf is Bavaria Yachtbau groots vertegenwoordigd. De werf laat op de beurs alle nieuwe modellen zien en ondersteunt de presentatie met eigen ‘merchandise’. U kunt hier dus ook terecht voor een shirt of petje met de naam van de botenbouwer.

Daysailers
Opvallend is ook, dat veel werven zijn afgestapt van het idee dat boten steeds groter moeten worden. We kwamen diverse daysailers tegen en zagen een behoorlijk aanbod van boten tot een meter of zeven. Ook de trailerbare varianten zijn – weliswaar niet in grote getale – aanwezig.

 


Catamarans

Nederland is minder geschikt voor brede catamarans, maar wie zich in dit segment op de hoogte wil stellen van de laatste ontwikkelingen kan zich tijdens Boot breed orienteren. We zagen onder meer een model van Lagoon dat meer doet denken aan een drijvend eiland dan aan een boot. Gelet op de afmetingen van het gevaarte zult u er in ieder geval op het IJsselmeer nauwelijks mee uit de voeten kunnen. Maar wel interessant om een blik op te werpen.

Bijzonder
Natuurlijk is er meer te zien dan alleen de nieuwste jachten. Ook voor degenen die op zoek zijn naar toebehoren of uitrusting is de beurs een goede plek om zich op te hoogte te stellen van de jongste technische ontwikkelingen. Vrijwel alle bekende merken zijn vertegenwoordigd, maar het aardige is dat ook leveranciers en producenten die in Nederland minder bekend zijn een plek op de beursvloer hebben gevonden.

 

Windvaan
Zo kwamen we in contact met Reinhold Michelly, een in La Rochelle wonende Duitse zeiler die zich heeft toegelegd op de productie van windvaanstuurinrichtingen. Hij levert maatwerk en gebruik uitsluitend rvs. Ook niet onbelangrijk: uiterst concurrerende prijzen (zie www.beau-fort.com/)..

Waarschwing
Tot slot een waarschuwing. Wilt u echt alles zien dan hebt u aan een dag niet genoeg. Maak dus tevoren een keuze. Of trek er een heel weekend voor uit. Dusseldorf kent ook een uitbundig uitgaansleven, zo weten wij uit ervaring. Meer informatie: www.boot.de/.

Trein
En wilt u niet met de auto? De NS Hispeed is een uitstekend alternatief. De hoge snelheidstrein brengt u in tweeënhalf uur naar het centrum van Düsseldorf.
www.nshispeed.nl/
(CvD en WP)

Last modified: 30 januari 2012
Sluiten