Actueel, Nieuws

Bijzondere Tall Ships aanwezig bij SAIL Amsterdam

17:32

In de zomer van 2015 komen er veel nieuwe Tall Ships naar Amsterdam om deel te nemen aan de SAIL Amsterdam. Onder meer de Young Endeavour, die vanuit Australië naar Nederland komt. De komst van dit prachtige schip is een primeur voor SAIL Amsterdam 2015 en voor Nederland. SAIL Amsterdam 2015 vindt plaats van 19 tot en met 23 augustus 2015.

SedovLegendarische schepen

Uit Spanje komt voor het eerst de replica van de legendarische Nao Victoria. Dit oorspronkelijke 16e eeuwse schip maakte tussen 1519 en 1522 als eerste zeilschip een succesvolle reis rond de wereld. La Grace is een charmante replica uit Tsjechië, die ook voor de eerste keer deel zal uitmaken van SAIL in Amsterdam.

Tijdens SAIL Amsterdam 2015 zijn er nog meer bijzondere Tall Ships te zien. Het Franse zeilschip Belem, “The Grand Old Lady”, komt niet heel vaak naar de noordelijke wateren, maar maakt een uitzondering voor SAIL Amsterdam 2015. Een historische beauty en nog steeds zoals ze ooit werd gebouwd. Deze editie van SAIL mogen we na lange tijd ook weer meerdere schepen uit Latijns-Amerika welkom heten. Waaronder de Gloria. En natuurlijk zijn er de publiekstrekkers. De legendarische en wereldberoemde Tall Ships, zoals: de Kruzenshtern, de Christian Radich en de Statsraad Lehmkuhl. Maar ook uit eigen land zijn de stoere Hollandse schepen als de Europa, de Oosterschelde en de Tecla te bewonderen.

Grote namen in aantocht

Jeannette Blijdorp-Jonker is al 6 edities van SAIL in Nederland verantwoordelijk voor de onderhandelingen met alle Tall Ships: “Dit wordt de grootste en mooiste SAIL die er ooit is geweest. Nooit eerder kwamen er zoveel schepen en nog nooit eerder kwamen er zulke bijzondere schepen naar Amsterdam. Ik kan nog niet alles verklappen maar ik ben er van overtuigd dat er nog een aantal heel grote namen aan toegevoegd gaan worden. En dan wordt SAIL Amsterdam 2015 zelfs de grootste SAIL ter wereld. Dat is wel mijn doel.”

 

Foto: www.sail.nl

 

Tags: Last modified: 30 januari 2019
Sluiten