Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Belgische zeilers in de startblokken

13:37

Team Falcon België

Team Falcon BelgiëDrie Belgische jeugdteams staan met grote ambities aan de start van het nieuwe zeilseizoen. Drie duo’s van jonge zeilers, die al podiumplaatsen behaalden in Belgische kampioenschappen wagen nu hun kans  in de C1 klasse. Ze worden daarbij ondersteund en getraind door RBSC Duinbergen. Vastgoedexpert Christophe Colpaert reikt als hoofdsponsor de middelen aan om op hoog niveau te trainen en wedstrijden te varen. Met de Falcon F16 van Europees verdeler TheBoatShop.be hebben de teams een top catamaran, dat hen in een zeer competitieve positie plaatst, zo laat het team weten.Team Falcon BelgiëDrie Belgische jeugdteams staan met grote ambities aan de start van het nieuwe zeilseizoen. Drie duo’s van jonge zeilers, die al podiumplaatsen behaalden in Belgische kampioenschappen wagen nu hun kans  in de C1 klasse. Ze worden daarbij ondersteund en getraind door RBSC Duinbergen. Vastgoedexpert Christophe Colpaert reikt als hoofdsponsor de middelen aan om op hoog niveau te trainen en wedstrijden te varen. Met de Falcon F16 van Europees verdeler TheBoatShop.be hebben de teams een top catamaran, dat hen in een zeer competitieve positie plaatst, zo laat het team weten.

Wereldtop
Dit jaar al meten de drie teams zich met de wereldtop in diverse internationale wedstrijden. Afgelopen week hebben twee jeugdteams hun eerste internationale wedstrijd gezeild: Eurocat in Frankrijk, en wat een indruk dat ze gemaakt hebben! Een 4e en 15e plaats in de C1 klasse en 3de over de lijn in de long distance wedstrijd, seconden na ex-Olympier en AC45 zeiler Darren Bundock, toont hun potentieel al vroeg in het seizoen.

TheBoatShop.be investeert in jeugdteams omdat de jeugd de toekomst is. “We willen hen een kans geven”, zegt eigenaar Gill De Bruyne, “in plaats van te investeren in volwassen professionele teams die alles al bewezen hebben. Tot voor kort was er een onmiskenbaar tekort in de zeilwereld. Jeugd van 8 tot 16 jaar traint hard op C3 catamarans, maar eens deze klasse ontgroeid is de fysiek zware en veeleisende F18 voor sommige jongeren nog te hoog gegrepen. De Falcon F16 vult deze leegte perfect op. De boot zeilt even snel als de F18 catamaran, zo kunnen ambitieuze jeugdzeilers rechtstreeks de strijd aangaan en ervan dromen om hun idolen te verslaan.”

Glunderende gezichten
“Vorig jaar zagen we enkel glunderende gezichten op het RBSC clubkampioenschap” vervolgt Gill De Bruyne, zelf ook enthousiast zeiler. “Toen stonden twee jeugdteams – Arnout & Klaas Victor en Philip Hendrickx & Gaétan Bols – op het podium, naast hun idool en topzeiler Patrick Demesmaeker. “We willen dit gevoel het volledige zeilseizoen 2012 herbeleven en aantonen dat de nieuwe generatie er klaar voor is.”

“We waren er snel uit dat we met deze teams verder zouden gaan”, aldus Gill. “BEL 111 wordt gevormd door Philip Hendrickx & Gaétan Bols. Team BEL 222 door Arnout & Klaas Victor. Ook een derde Belgisch jeugdteam – Anton Coppens en Filip Olyslager – was klaar voor de stap naar de Falcon. Zij vormen het BEL 333-team.
Elk van deze drie teams stond in de laatste jaren altijd op het podium bij Belgische kampioenschappen en werd één of meerdere keren Belgisch kampioen.”

RBSC Duinbergen biedt de teams zeiltechnische support. De club is gekend om zijn goede jeugdondersteuning. Zilveren Olympisch medaillist Sebbe Godefroid traint hen dit seizoen exclusief.

Talent
Christophe Colpaert is hoofdsponsor van het project. Met zijn vastgoedkantoor weet hij de waarde van talent goed in te schatten. “De drie teams krijgen alle nodige support zodat ze voor de beste resultaten kunnen gaan” zegt hij. “Er worden minstens twee internationale wedstrijden gezeild: Eurocat in Frankrijk wat net achter de rug is en het Europees Kampioenschap F16 in Italië tijdens de zomer. De teams krijgen zo heel wat mogelijkheden om zich op het hoogste niveau te meten”.

Naast de internationale wedstrijden staan er wedstrijden in België op het programma. De hoogtepunten hier zijn de Gaastra Cup en het Open Belgisch Kampioenschap in mei.

U kunt het Falcon Youth Team op verschillende manieren volgen. Via Twitter (https://twitter.com/#!/TheBoatShopBE) of Facebook (http://www.facebook.com/TheBoatShop.be) of lees de verhalen, impressies, foto’s en video’s op de blog http://bladef16.blogspot.com

Jeugdteam BEL111 Philip Hendrickx & Gaétan Bols in actie tijdens de jeugdtraining: http://youtu.be/nxft_lCDYzA

Tags: Last modified: 7 mei 2012
Sluiten