Nieuws

Bekende vlogger legt avonturen vast bij KNRM

Opstapper bij de KNRM word je niet zomaar

13:59

overboord geslagen zeiler

Govert Sweep, 25 jaar jong, is een bekende vlogger die al jaren zijn avonturen op YouTube deelt. Maar liefst 475.000 abonnees volgen de avonturen van deze Nederlander die continue zichzelf uitdaagt en de hele wereld over reist om avonturen te beleven. Dit jaar is hij begonnen bij de KNRM als opstapper en hij zal een jaar lang zijn avonturen die hij daar meemaakt delen op zijn kanaal.

Opstapper bij de KNRM wordt je niet zomaar. Er is een heel opleidingstraject waar je eerst aan moet deelnemen. Je fitheid wordt uiteraard getest, EHBO skills worden aangeleerd en ook moet je heel veel praktijkervaring opdoen. De hele opleiding tot vrijwillige opstapper duurt maar liefst drie jaar. In zijn eerste video van dit avontuur krijgt Govert verschillende oefeningen, trainingen en een sport/medische keuring. Uit die keuring blijkt dat hij niet zo goed kan zien! Maar dat zijn longen dik in orde zijn.

Gelukkig ziet alles er goed uit. Ik had zelfs longen van een 18-jarige.

Govert’s dynamische vlog over het opleidingstraject tot opstapper bij de KNRM kun je hieronder bekijken.

Met zijn vlogcamera bezoekt Govert de komende tijd verschillende reddingstations en neemt hij deel aan reddingsacties. Hij zal gesprekken voeren met de redders en interviewt ook slachtoffers die door de KNRM zijn gered. Benieuwd naar zijn avonturen? Je kunt hem volgen op Youtube.

Fototentoonstelling redders op Zee

Liever foto’s van redders bekijken dan video’s? De KNRM bestaat op 11 november 2024 tweehonderd jaar. Daarom startte op 11 november 2023 een jubileumjaar vol activiteiten, evenementen en campagnes voor vrijwilligers, donateurs en het algemeen publiek. Onderdeel van deze activiteiten is de fototentoonstelling ‘Redders op Zee’ die te zien is maar liefst 13 maritieme musea door het hele land. Op 22 februari is de feestelijke opening van de eerste tentoonstelling in Het Scheepvaartmuseum te Amsterdam. De 1.400 vrijwilligers van de KNRM spelen de hoofdrol in de exposities, de portretfotografie van De Puy en de landschapsfotografie van Hofman, aangevuld met ingekleurde historische fotografie vanuit de KNRM archieven. Ieder museum vult de expositie in op basis van eigen thema’s en collecties, waarbij de fotografie de verbinding vormt tussen alle musea.

KNRM redders op zee

Wil je de opening meemaken in het scheepvaartmuseum in Amsterdam? Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Last modified: 20 februari 2024
Sluiten