Nieuws

Feestelijk jubileumjaar van de KNRM van start

Gevarieerd programma voor komend jaar

10:10

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) bestaat op 11 november 2024 tweehonderd  jaar. Zo’n mooie mijlpaal mag niet zomaar voorbijgaan en daarom startte op 11 november 2023 een jubileumjaar vol activiteiten, evenementen en campagnes voor vrijwilligers, donateurs en het algemeen publiek.  Stilstaan bij het verleden, de redders die hun leven voor anderen gaven herdenken en vooruit kijken naar de toekomst. Het thema van  het jubileum is dan ook ‘Omringd door het verleden, op weg naar de toekomst’.

Afgelopen 11 november was een bijzondere dag voor de KNRM. Zij vierden hun 199-jarig bestaan en daarmee begon ook hun 200ste levensjaar. Tijdens het jubileumjaar willen zij heel Nederland laten kennismaken met hun werk. Door middel van bijzondere verhalen, het werven van nieuwe donateurs en uitdragen hoe zij al twee eeuwen lang bewust zonder overheidssubsidie te werk gaan.

Leuke plannen rondom het jubileumjaar

Speciaal voor dit bijzondere jaar heeft de KNRM een gevarieerd programma samengesteld. Zo hebben Stef Bos en Fleur Raateland, in samenwerking met Jochem Fluitsma en Eric van Tijn, een nummer over de KNRM gemaakt. En Roelof Hemmen presenteert een podcastserie met de meest indrukwekkende verhalen van redders en geredden.
En dat is nog lang niet alles! Binnenkort deelt de KNRM meer over hun plannen op de site en social media. Houd deze kanalen dus in de gaten om niks van het bijzondere jubileumjaar te hoeven missen!

 

Omslagfoto: © Set Vexy

 

 

Tags: Last modified: 15 november 2023
Sluiten