Actueel, Nieuws

Annemieke Bes stapt uit Team AkzoNobel

22:34

Annemieke Bes verlaat AkzoNobel
Start from Saint-Malo

Annemieke Bes stapt eind september op bij het Volvo Ocean Race-team van AkzoNobel. Dat heeft Team AkzoNobel bekendgemaakt. In mei 2017 werd duidelijk dat Bes mee zou varen. Nu, slechts een maand voor de race scheiden de wegen met wederzijdse overeenstemming.

Eerste bekendmaking van Team AkzoNobel

Schipper Simeon Tienpont betreurt het Bes te zien gaan, maar zegt dat haar vertrek valt onder de natuurlijke afvloeiing die gepaard gaat met het samenstellen van een professioneel team, zeker als de verwachtingen van desbetreffend teamlid niet in lijn zijn met die van de rest van het team. “De Volvo Ocean Race is een van de zwaarste beproevingen in teamsport ter wereld,” zegt Tienpont. “Ik moet er zeker van zijn dat we de juiste mensen op de juiste plaats hebben in iedere fase van de komende race. Dat betekent dat het onmogelijk is wie dan ook te garanderen dat hij of zij alle etappes kan varen. Daarom hebben we wederzijds besloten dat we afscheid van elkaar moeten nemen. Dat geeft haar de mogelijkheid een team te vinden dat haar dat misschien wel kan garanderen.”

Tweede vertrek teamlid

Chuny

De vorige editie van de race won ‘Chuny’ nog aan boord van Abu Dhabi Ocean Racing.

Het vertrek van Bes volgt op dat van de ervaren Spanjaard Roberto ‘Chuny’ Bermúdez de Castro. De tweede week van september werd bekend dat hij zijn functie als stuurman en trimmer neerlegde. De reden van zijn vertrek werd niet bekendgemaakt.

Tags: , , , Last modified: 20 september 2017
Sluiten