Actueel, Nieuws, The Ocean Race, Zeilen nieuws

Annemieke Bes in selectie team SCA

13:34

Drievoudig Olympisch zeilster Annemieke Bes neemt deel aan de selectie voor de vrouwenbemanning van Team SCA. Landgenoten Carolijn Brouwer en Klaartje Zuiderbaan gingen haar in februari voor in de eerste selectieronde. Bes zal later deze week in Puerto Calero, Lanzorote arriveren voor de derde ronde van tien dagen.

Annemieke_BesOverige deelneemsters

Tamara Echegoyen (ESP), Natalia Via-Dufresne (ESP) en Anna-Lena Elled (SWE) zijn eveneens van de partij. Daarmee komt het totaal op zeventien vrouwen, die het Team SCA trainingsprogramma hebben doorlopen. De vrouwen worden getest op het gebied van zeilen, fysieke en medische gesteldheid.

Annemieke Bes

Bes deed driemaal mee aan de Olympische Spelen. In 2004 eindigde zij in de Yngling op de vierde plek. Vier jaar later won zij zilver in dezelfde klasse. Afgelopen zomer verloor de Noord-Hollandse zeilster de kwartfinale van het Olympische matchracen in Weymouth.

Team SCA coach Brad Jackson laat weten de eerste bemanningsleden in de nabije toekomst bekend te maken. Hij benadrukt daarbij dat de zoektocht naar potentiële kandidaten gewoon doorgaat. De voltallige bemanning wordt later dit jaar aangekondigd.

Tags: , , Last modified: 10 oktober 2017
Sluiten