Actueel, Internationale wedstrijden, Nieuws

America’s Cup teams bereiden zich voor op eerste wedstrijd

11:50

Team Emirates Team New Zealand is met hun AC45 in het Engelse Portsmouth om zich voor te bereiden op de Louis Vuitton America’s Cup World Series. Het team uit Nieuw-Zeeland verloor de America’s Cup in een legendarische finalestrijd van Team Oracle USA. Nu zijn zij als eerste gastteam ter plaatste en gebrand om te winnen.

AC training Portsmouth 2015. Credit: Mark LloydSamen met team Land Rover BAR van Sir Ben Ainslie trainen de Nieuw-Zeelanders in de Engelse zeestraat Solent, nabij Portsmouth. Van 23 tot en met 26 juli vinden hier de eerste wedstrijden van de 35e America’s Cup plaats.

“Donderdag was onze eerste zeildag met onze aangepaste boot. Het was geweldig om weer op het water te zijn en van alles uit te proberen en ervoor te zorgen dat alles werkt”, zegt schipper Glenn Ashby. Het team heeft verschillende bemanningsleden voor verschillende posities. Afgelopen week is er dan ook veel gewisseld om de juiste man op de juiste plaats te krijgen. Naast de routering van posities wil het team de lokale condities leren kennen.

https://youtu.be/sHDHceHaXIU

Louis Vuitton America’s Cup World Series

De Louis Vuitton America’s Cup World Series is de eerste fase van de competitie in de 35e America’s Cup. Het eindklassement in de Louis Vuitton America’s Cup World Series, bepaalt de startscore van de kwalificatieronde voor de America’s Cup in 2017. In 2015 staan de eerste drie wedstrijdseries gepland. In 2016 volgen nog eens vier tot zes evenementen. Deze worden nog bevestigd door de organisatie van de America’s Cup en de zes deelnemende teams.

Portsmouth, Groot-Brittannië 23-26 juli, 2015
Gothenburg, Zweden 27-30 augustus, 2015
Hamilton, Bermuda 16-18 oktober, 2015

Deelnemende teams

De zes teams racen met de foilende one-design AC45 catamaran. Binnen het opgestelde kader van het raceregels mogen de teams hun boot aanpassen om zo hard mogelijk te zeilen.

Team Schipper Team nationaliteit
ORACLE TEAM USA Jimmy Spithill (VS) Verenigde Staten
ARTEMIS RACING Nathan Outteridge (AUS) Zweden
BEN AINSLIE RACING Sir Ben Ainslie (GB) Groot-Brittannië
TEAM JAPAN Chris Draper (GB) Japan
TEAM FRANCE Franck Cammas (FR) Frankrijk
TEAM NEW ZEALAND Glenn Ashby (AUS) Nieuw-Zeeland

 

Foto: Mark Lloyd

Tags: , Last modified: 29 januari 2019
Sluiten