Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

America’s Cup: Pechdag voor Emirates Team New Zealand

11:02

jetjetLicht weer tekende de dertiende race in de finale van de 34e America’s Cup. Emirates Team New Zealand leek de race te gaan winnen – en daarmee de trofee- met ruim een kilometer voorsprong op Oracle Team USA. Er was echter één barriere voor de Kiwi’s; de tijdlimiet. De winnaar dient binnen veertig minuten na de start gefinished te zijn. Met nog één mijl te gaan overtraden de Kiwi’s de limiet en hoorde de wedstrijdleiding de race afblazen.

De herkansing liep even desastreus voor de Kiwi’s.  Na een goede start waarbij ze een agressieve aanval van de Amerikanen konden afschermen, werd het op het kruisrak erg spannend. Tot de Amerikanen een bakboord-stuurboord situatie afdwongen. Een tijdstraf was het resultaat en de Amerikanen konden hun voorsprong uitbouwen.

Daarmee is de America’s Cup, dat inmiddels veel weg heeft van een sterfhuisconstructie voor de Amerikanen,  tenminste één extra racedag gered. De stand is 8-3 in het voordeel van de Kiwi’s. Vanavond worden race 14 & 15 live uitgezonden op http://www.youtube.com/user/AmericasCup

Tags: Last modified: 21 september 2013
Sluiten