Actueel, Nieuws

Alternatief Staande Mastroute begeleid buitenom

14:22

FlottieljeBuitenom varen is het enige alternatief voor de gestremde Staande Mastroute tussen Amsterdam en Willemstad. Terugzeilen over de Noordzee valt echter niet voor iedere schipper onder de dagelijkse bezigheden. Reden voor Jirja de Kool van Overzeilen.nl om in samenwerking met Amsterdam Marina een ‘flottielje’ te organiseren voor gestrande zeilers.

Met begeleiding

Bij de tocht zijn minimaal vier ervaren zeilers aanwezig op een begeleidende rubberboot (zo’n 10 meter lang), die heel de reis meevaart. Er kunnen maximaal 20 boten meevaren. De bijdrage voor de begeleiding is 50 euro per boot.

“We hebben twaalf aanmeldingen, van een 5,60 meter lange Kolibri tot een 40-voeter”, ligt De Kool telefonisch toe. “De rubberboot die we gebruiken is van de Amsterdam Marina. Dat ding is tien meter lang. We kunnen desnoods heel de vloot slepen, maar dat is natuurlijk niet nodig.” De weersverwachtingen voor morgen zijn geknipt voor een rustige tocht over zee; er wordt nauwelijks wind verwacht en het blijft zonnig. “En zonder wind geen golven.”

Zondag 9 augustus wordt er van zuid naar noord gevaren, op maandag 23 augustus, direct na SAIL Amsterdam, gaat het gezelschap weer zuidwaarts.

Kijk voor meer informatie op www.overzeilen.nl

Tags: , Last modified: 11 augustus 2015
Sluiten