Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Alkmaar Open vrijdag van start

17:20

IMG_3678Op het Alkmaardermeer gaat vrijdag het Alkmaar Open van start. Het driedaagse zeilevenement wordt georganiseerd door het Comité Alkmaardermeer en komt voort uit de Alkmaardermeerweek die in de zeventiger jaren grote populariteit genoot.
De afgelopen jaren deden aan het Alkmaar Open gemiddeld honderd boten mee en de verwachting is dat dit aantal ook nu gehaald gaat worden. De grootste klasse is de 12-voetsjollenklasse met ruim twintig boten. Er zijn ook startklassen voor Regenboog, Draak, Solo, Optimist, Splash, Sunfish, Valk en Vrijheid. De laatste klasse vaart over twee weken op het Alkmaardermeer het nationaal kampioenschap.
De wedstrijden worden georganiseerd vanuit de haven van de Alkmaarsche Roei-en Zeilvereniging in Akersloot. Publiek kan de races goed volgen vanaf het recreatieterrein achter de ARZV. Naast de normale fleetraces worden zaterdagochtend sprintwedstrijden gehouden, waarbij het de bedoeling is na de start zo snel mogelijk naar de eerste bovenboei te zeilen, waar de finish is. Na afloop van de wedstrijden is er een gezellig samenzijn in het clubhuis van de ARZV.

Foto: Yvonne Ransijn

Last modified: 13 augustus 2014
Sluiten