Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Abu Dhabi bevestigt deelname VOR 2014-2015

12:11

Team Abu Dhabi doet onder leiding van Olympisch Zeiler Ian Walker voor de tweede keer mee in het 40-jarig bestaan van de race.  Team Abu Dhabi doet onder leiding van Olympisch Zeiler Ian Walker voor de tweede keer mee in het 40-jarig bestaan van de race. Met nog achttien maanden te gaan naar de start is dit het derde team dat deelname zeker stelt. De andere twee teams zijn het vrouwen team SCA en de Braziliaanse boot.

Langste etappe
“De etappe van Recife naar Abu Dhabi wordt de langste en meest uitdagende in de veertigjarige geschiedenis van de Race. De Zuidelijke Oceaan is nooit makkelijk en deze route zal de zeilers tot het uiterste testen. De finishlijn in Abu Dhabi zal de komende editie tot de meest naar uitgekeken eindstrepen behoren”, aldus Knut Frostad, CEO Volvo Ocean Race.

Piraterij, ijs en weder dienende
Of er in de komende editie aan één stuk door gezeild kan worden naar Abu Dhabi moet nog blijken. In 2011-2012 editie van de race zorgde de dreiging van piraterij in de Indische Oceaan ervoor dat de vloot halverwege de etappe verscheept moest worden tot aan kort voor de finish in Abu Dhabi. “Er is nog een lange weg te gaan voor de start van de race, dus we kunnen nu niet uitsluiten dat we de vloot wederom moeten verslepen. Echter, op dit moment zijn we ervan overtuigd dat de boten de hele route kunnen varen”, aldus Frostad. “Wat we zeker weten is dat de Zuidelijke Oceaan echt gevaarlijk zal zijn. Daarom kijken we al naar ijs uitsluitingzones om de vloot te beschermen.”

Gasthavens
Abu Dhabi wordt als zevende gasthaven aangekondigd op de route voor de twaalfde editie van de Volvo Ocean Race, die in 1973 begon als de Whitbread Round the World Race en is opgericht als grootste uitdaging voor het offshore zeilen. Alhoewel er nog meer tussenstops verwacht worden valt het startschot van de race met zekerheid in het Spaanse Alicante en ligt de eindstreep in het Zweedse Göteborg.

Tags: Last modified: 19 februari 2013
Sluiten