Actueel, Nieuws

Aanlooptochten SAIL-In Amsterdam

09:00

Ter ere van het 125-jarig jubileum organiseert het Watersportverbond in samenwerking met haar verenigingen vanaf 15 augustus aanlooptochten naar SAIL Amsterdam op 19 tot en met 23 augustus. Deze toertochten brengen de deelnemers naar het Koninklijk Nederlands Zeil- en Roei Vereniging in Muiden waar ligplaatsen beschikbaar zijn en het programma zich richting Amsterdam vervolgt.

Friesland – Muiden

Route AanlooptochtenOp zaterdag 15 augustus start de toertocht, georganiseerd WV De Meeuwen vanaf het Tjeukermeer. Via de Weerribben is de eerste overnachtingsplaats in Zwartsluis. De volgende dag zetten we via de Randmeren koers richting Harderwijk. De volgende dag varen we naar de laatste overnachtingsplaats in Huizen. Op dinsdag 18 augustus komen we aan in Muiden.

Brabant – Muiden

WV ‘t Oude Maasje organiseert de tocht vanuit Brabant. Uiteraard zal er de eerste dag gevaren worden door de Biesbosch. Via de Merwede en de Hollandsche IJssel is de eerste overnachtingsplaats in Gouda. Via de Gouw en de Amstel wordt Ouderkerk bereikt, de laatste dag komen we via de Vecht in Muiden aan. Deze tocht verzameld op 15 augustus en vertrekt op 16 augustus vanuit Drimmelen.

Gelderland – Muiden

WV Giesbeek neemt de organisatie voor de toertocht vanuit het oosten op zijn rekening. Via de IJssel varen we op zondag 16 augustus naar Kampen. Maandag wordt dan koers gezet richting Harderwijk. Op dinsdag varen we via de Randmeren naar Muiden waar de drie tochten bij elkaar komen. Het is ook mogelijk om halverwege de tochten aan te haken, hiervoor dient men contact op te nemen de contactpersoon van de betreffende tocht.

Programma in Muiden

In het kader van het 125 jarig jubileum heeft het Watersportverbond een programma samengesteld voor de deelnemers van de toertochten.

Dinsdag 18 augustus 
13:30: Aankomst in Muiden
16:30 Ontvangstborrel in het clubhuis/ terras;

Woensdag 19 augustus 
11:00: Tallships door de sluizen bij IJmuiden
14:00 aankomst IJ-Haven Amsterdam
05.00 Uur afvaart naar Amsterdam (vanaf 9:00 tot 17:00 is de verplichte vaarrichting op het IJ van west naar oost)
Vanaf 8.00 uur vertrek met openbaar vervoer naar Amsterdam (45 min tot 1 uur met Openbaar vervoer, eigen gelegenheid, bij voldoende deelname eventueel touringcar)

Donderdag 20 augustus – Keuzeprogramma (eigen rekening):
Bezoek aan Pampus: €15,50 per persoon veerboot pampus, kan ook op eigen gelegenheid
Bezoek aan Muiderslot: €13,50 per persoon
Bezoek aan Amsterdam (met of zonder eigen boot)
Er bestaat de mogelijkheid om langs de Tallships te varen in de IJ-haven.
Vanaf 20.30 uur: BBQ clubhuis/ terras – €10,- per persoon

Vrijdag 21 augustus 
Vanaf 8.00 uur: Vertrek uit Muiden

In Muiden zijn er ligplaatsen bij de KNZRV Muiden geregeld. De liggelden in Muiden zijn voor rekening van het Watersportverbond.Verder draagt het Watersportverbond bij in de kosten van de BBQ.

Aanmelden voor de toertochten kan door een email te sturen naar:
Friesland – Muiden: l.kolk@home.nl
Brabant – Muiden: aakant@hccnet.nl
Gelderland – Muiden: ronald@halma.nl

 

Tags: Last modified: 4 juni 2015
Sluiten