Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

470-zeilsters behouden leiding in Hyeres

21:21

Marit Bouwmeester

Marit BouwmeesterOp de derde dag van de worldcup in Hyeres hebben de 470-zeilsters Lisa Westerhof en Lobke Berkhout hun leidinggevende positie in het klassement weten vast te houden.Marit BouwmeesterOp de derde dag van de worldcup in Hyeres hebben de 470-zeilsters Lisa Westerhof en Lobke Berkhout hun leidinggevende positie in het klassement weten vast te houden.  Ook de gebroeders Coster deden goede zaken. Het duo wist de vijfde race te winnen. De Costers staan net als Laser Radial zeilster Marit Bouwmeester derde in de rangschikking.

De zeilers werden met het oog op de toenemende wind al vroeg het water op gestuurd. Lisa Westerhof en Lobke Berkhout waren in hun element en wonnen de vijfde race.
Marit Bouwmeester begint langzaam op stoom te komen. In bijna 30 knopen wind won ze race 5 en werd ze tweede in race 6 en stijgt daarmee naar een 3de plaats in het tussenklassement.

“Afgelopen twee dagen was ik een beetje van alles aan het proberen. Het ging niet echt heel lekker. Maar vandaag scoorde ik een 1 en een 2. Daar ben ik heel blij mee. Het was even omschakelen, ik moest gewoon harder hangen, dat komt wel weer een beetje terug nu. Het is wel goed om dit met 30 knopen in het geheugen te krijgen. Voor mij staat in Hyeres niets op het spel.”

De Paralympische zeilers in de 2.4mR kwamen niet in actie. Maar de Sonar zeilers zeilden een race en daarin scoorden Hessels, Van de Veen en Rossen een vierde plaats.

“Er was echt een hoop wind, 25 knopen of meer. Het was leuk maar heel hard werken en ook beuken. De golven werden steeds hoger, knalhard werken. Maar een vierde plaats zijn we tevreden mee. Ik denk dat wij laten zien dat we in alle weersomstandigheden erbij kunnen zitten. Doel hier is een plek op het podium.” (EvS) Foto: Richard Langdon

Tags: , , , , Last modified: 24 april 2012
Sluiten