Nieuws

24-uurs nu ook voor IRC-jachten

De Delta Lloyd 24-Uurs Zeilrace 2008 staat nu ook open voor schepen met een IRC-meetbrief. Die krijgen naast de ORC-handicapformule een eigen klasse. Vanwege de Olympische Spelen verschuift deze 44ste editie naar het laatste weekend van augustus.

10:19

Op vrijdagavond 29 augustus klinkt het startschot op zestien locaties langs het IJsselmeer, Markermeer, de Gouwzee, Noordzee en Waddenzee. Naar verwachting beginnen dan circa 700 teams aan een etmaal onder zeil, op jacht naar zoveel mogelijk mijlen. Op zaterdag 30 augustus volgt de massale finish voor de kust van Medemblik. De inschrijving is inmiddels geopend.

“Dit jaar wordt onze insteek om de verslaggeving zo levendig en recent mogelijk te houden”, blikt 24-Uurs PR/Sponsorcoördinator Edwin Lodder vooruit. Dat betekent dat de thuisblijvers straks volop kunnen meegenieten van de avonturen van hun favoriete teams. Lodder: “We vragen de deelnemers om tijdens de race via mms foto’s naar onze webmaster te sturen. En om ons via sms te laten weten waar ze zitten, hoe het weer is, hoe het gaat en hoeveel mijlen ze al hebben afgelegd. Ook krijgen ze de mogelijkheid om een weblog bij ons aan te melden. Het is aan hen of ze dit willen.”

Delta Lloyd 24-Uurs Zeilrace
De Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers organiseert voor de 44ste keer de Delta Lloyd 24-Uurs Zeilrace. De combinatie van navigatiekunst, zeilen, de gezelligheid en overleven maakt het evenement nog altijd geliefd bij jachtzeilers. Het deelnemersveld bestaat uit toer- en wedstrijdklassen. Alle teams moeten in een etmaal zoveel mogelijk zeemijlen afleggen. Ze mogen de vastgestelde rakken op het IJsselmeer, Markermeer, de Waddenzee, Gouwzee en de Noordzee slechts twee keer bevaren, dus navigatie is essentieel. Naast zeewaardigheid en uithoudingsvermogen van de gehele bemanning, zijn een goede interpretatie van het weer, het vaargebied en de stromingen belangrijke factoren voor het eindresultaat.

Naast Delta Lloyd is het PWN Waterleidingbedrijf sponsor van de 24-Uurs Zeilrace. Co-sponsors zijn: Zeilen, Gemeente Medemblik en Stichting Jachthaven Medemblik.

Last modified: 4 april 2008
Sluiten