Actueel, Nieuws, Wedstrijden

Nederlandse talenten geselecteerd voor Foiling Generation

11:24

Voor de internationale zeilwedstrijd Red Bull Foiling Generation zijn 32 Nederlandse zeiltalenten tussen de 16 en 23 jaar zijn geselecteerd. Het is een wereldwijde zeilcompetitie waarin jonge talenten de kans krijgen om ervaring op te doen in de spectaculaire tweepersoons Flying Phantom boten. Van 13 tot en met 17 juli gaan de jonge zeilers in de Bataviahaven in Lelystad tijdens een trainingsweek de strijd met elkaar aan in deze boten, die snelheden tot 65 km/h behalen. Het winnende duo mag uiteindelijk Nederland vertegenwoordigen bij de World Final in Newport (Amerika) later dit jaar.

Foiling GenerationDe talenten zijn geselecteerd uit een groep van ruim 90 jonge zeilers die in een selectieweekend zijn begeleid en beoordeeld door topzeilers uit Nederland. De 32 beste talenten zijn geselecteerd op basis van hun windgevoel, teamwork, fysiek, kennis, bootgevoel en hoe goed ze kunnen anticiperen op situaties.

De Flying Phantom

De Flying Phantom boten zijn tweepersoons catamarans die op hoge snelheid boven het water zweven op foils. Hierdoor varen ze met weinig weerstand, waardoor ze extreem hoge snelheden behalen. Deze techniek is vergelijkbaar met de boten die in de America’s Cup varen. Foiling wordt dan ook gezien als de toekomst van het zeilen en in Red Bull Foiling Generation krijgen de grootste talenten daar een eerste ervaring in.

Vleugels geven aan jong talent

Nederlandse talenten geselecteerd voor Foiling GenerationDe talenten worden gecoacht door de Oostenrijkse voormalig Olympisch Kampioenen Roman Hagara en Hans Peter Steinacher. Zij reizen de hele wereld over om in totaal in 15 landen de beste talenten vleugels te geven en klaar te stomen voor de world final. “Ons doel is helder. We willen de meest getalenteerde zeilers ter wereld vinden en ze als mentoren en coaches begeleiden op hun weg naar de top”, zegt Steinacher. “De talenten die meedoen aan Red Bull Foiling Generation moeten extreem goed zijn voorbereid, zowel technisch als fysiek. En we willen die opkomende talenten echt de kans geven om zich  te laten zien op een internationaal podium.”

Finale zondag 17 juli

De Nederlandse finale wordt gevaren op zondag 17 juli in de Bataviahaven in Lelystad en is vanaf de kade goed te zien. Iedereen die dit spektakel wil zien is van harte welkom om dan de talenten aan te moedigen.

Deelnemers

Babette den Houting Matthijs van ‘t Hoff
Bart Lambriex Maxime Jonker
Brahma Behrend Muirgen de Munck
Britt Boonstra Niels Broekhuizen
Christiaan Griffejoen Nolte Geijsen
Daniel Christiano Philip Meijer
Dewi Couvert Pim van Vugt
Duko Bos Quinten Bramervaer
Guyonne Schuch Rafael den Hartog
Ismene Usman Rutger Vos
Jelle de Haas Sander Mineur
Jesse Brend de Jong Sanne Wielenga
Joris van Essen Scipio Houtman
Kjell Verweij Thomas Roggekamp
Lars van Stekelenburg Timo Rodermond
Maaike Schijve Timo van Maarschalkerweerd

 

Tags: , , Last modified: 22 juni 2016
Sluiten