Actueel

Nederland voor de eerste keer beste zeilland ter wereld

14:15

De Nederlandse zeilers hebben het beste van zichzelf laten zien tijdens het WK zeilen in het Deense Aarhus. Met maar liefst drie keer goud, twee keer zilver en één keer brons keren de zeilhelden huiswaarts. Deze prestaties zorgen ervoor dat Nederland voor de eerste keer het hoogst eindigt in het landenklassement en daarmee voor het eerst het beste zeilland ter wereld is.

Van 30 juli tot en met 12 augustus werd in alle Olympische klassen gezeild. Dorian van Rijsselberghe, Kiran Badloe, Luuc van Opzeeland, Sam Wennekes, Sil Hoekstra (RS:X), Nicholas Heiner, Pieter-Jan Postma (Finn), Scipio Houtman, Bart Lambriex, Lars van Stekelenborg, Pim van Vugt, Thijs Visser (49er), Niels Broekhuizeb, Duko Bos, Yuri Hummel, Sierk-Jan ter Haar (Laser), Cas van Dongen, Robin Becker (470), Marit Bouwmeester, Maxime Jonker, Daphne van der Vaart, Mirthe Akkerman (Laser Radial), Lilian de Geus, Sara Wennekes (RS:X), Afrodite Zeegers/Anneloes van Veen (470), Annemiek Bekkering, Odile van Aanholt, Dewi Couvert, Willemijn Offermans, Annette Duetz, Marieke Jongens, Cecile Janmaat (49erFX) zijn de Nederlandse zeilers die het Scandinavische strijdveld hadden betreden.

Annemiek Bekkering & Annette Duetz. ©PEDRO MARTINEZ/SAILING ENERGY/AARHUS 2018.

6x podium

De volgende drie mannen en vier vrouwen wisten uiteindelijk een podiumplek te bemachtigen:

Goud
Lilian de Geus (RS:X-women)
Dorian van Rijsselberge (RS:X-men)
Annemiek Bekkering & Annette Duetz (49erFX)

Zilver
Marit Bouwmeester (Laser Radial)
Kiran Badloe (RS:X-men)

Brons
Pieter-Jan Postma (Finn)

©PEDRO MARTINEZ/SAILING ENERGY/AARHUS 2018.

WK zeilen naar Nederland

In 2022 wordt het WK zeilen in Den Haag gehouden. De Nederlandse zeilers zijn voornemens het voor de Zuid-Hollandse kust net zo goed te doen als nu in Denemarken. Dat belooft een spektakel te worden!

Omslagfoto: Wim de Bundel, via Twitter Marit Bouwmeester (@Marit_B)

Tags: , , Last modified: 20 augustus 2018
Sluiten