Actueel

Nautische Netflix-tips

15:00

Het is kerstvakantie en koud, dus prima redenen om Netflix op te starten. Wij keken wat rond tussen het aanbod en zagen films, documentaires en zelfs een serie waarvan wij vinden dat ze de moeite waard zijn om te bekijken. In de trailers hieronder kun je zien dat de shots op en rondom het water zijn geschoten. Eerder zetten we al de tien leukste zeilfilms voor je op een rijtje. Die lijst vind je hier.

Heb je geen Netflix? Je kunt dertig dagen lang gratis gebruik maken van deze dienst.

1. The Mercy

Deze film vertelt het verhaal van solozeiler Donald Crowhurst. Om zijn noodlijdend bedrijf te redden besluit hij in 1968 mee te doen aan een non-stop solo zeilrace om de wereld, de Golden Globe Race. Al snel blijkt zijn boot mankementen te vertonen en realiseert hij zich dat hij de lange wereldreis zwaar onderschat heeft…

2. Losing Sight of Shore

Net als Mark Slats hebben ook deze vier dames een flink eind geroeid. Het viertal is bekend als de Coxless Crew. De vrouwen roeiden over de Stille Oceaan van Amerika naar Australië om twee goede doelen te steunen. Terwijl ze tijdens hun negen maanden op zee 13000 kilometer voeren, werden ze geconfronteerd met extreme mentale en lichamelijke uitdagingen die ze moesten overwinnen om de geschiedenis te kunnen ingaan.

3. Black Sails

Gewelddadige piraten in bloederige gevechten en zeeslagen, allemaal op zoek naar een schat van vijf miljoen dollar. Maar ook liefde, drama en list en bedrog kun je in deze serie, die uit vier seizoenen bestaat, verwachten. Je volgt deze Emmy-winnende reeks aan boord van kapitein Flint.

4. Michiel de Ruyter

De Nederlanden worden belegerd door de Britse marine en een burgeroorlog lijkt onafwendbaar. Admiraal Michiel de Ruyter is ‘s lands enige hoop. In 2015 ging deze lang verwachte film, die acht miljoen heeft gekost, in het Amsterdamse Zeevaartmuseum in première.

5. A Plastic Ocean

Journalist Craig Leeson wordt tijdens zijn zoektocht naar de blauwe walvis met een enorme plastic soep geconfronteerd in plaats van een schone oceaan. In de documentaire werkt Craigs team samen met duikster Tanya Streeter en een internationaal team van wetenschappers en onderzoekers. Ze reizen in een periode van vier jaar naar twintig locaties over de hele wereld om de fragiele staat van onze oceanen te onderzoeken. Ze komen achter de alarmerende waarheid van de plastic vervuiling in onze oceanen en laten werkende oplossingen zien die direct gebruikt kunnen worden.

6. The Light Between Oceans

Na de oorlog zoekt veteraan Tom Sherbourne rust en vindt deze wanneer hij een aanstelling accepteert als vuurtorenwachter op een eiland in West-Australië, waar verder niemand woont. Na enige tijd trouwt hij met Isabel, die hij op het vasteland heeft leren kennen. Het koppel graag een kind, maar na jaren is deze wens helaas nog steeds niet uitgekomen. Wanneer ze op een dag een aangespoelde roeiboot vinden met een dode man en een baby erin, besluiten ze het kind te adopteren. Met alle gevolgen van dien.

Omslagfoto: Screenshot Netflix

Tags: , Last modified: 6 januari 2020
Sluiten