Actueel

87 zeilers starten zaterdag 5 oktober (eindelijk) met Mini-Transat

13:00

Mini-Transat La Boulangère

Het wachten is voorbij, want op zaterdag 5 oktober gaat de Mini-Transat La Boulangère 2019 van start! Eigenlijk zou het startschot van de eerste etappe op zondag 22 september klinken, maar vanwege orkaan Lorenzo werd dat plan gewijzigd. Nu is het bijna zover, aankomend weekend kunnen de 87 solozeilers de trossen losgooien vanaf La Rochelle om aan de 22e editie van deze trans-Atlantische zeilrace te beginnen.

Gezien het getij op zaterdag 5 oktober in La Rochelle, zullen de Mini-zeilers het Bassin des Chalutiers tussen 07.30 uur en 09.30 uur verlaten. De bedoeling is vervolgens dat zij om 10.30 uur de startlijn passeren en koers zetten richting Las Palmas voor de eerste etappe van 1350 mijl. De tweede etappe, de eigenlijke oversteek, gaat begin november van start en voert de deelnemers van Las Palmas naar het Franse Martinique, 2700 mijl verder.

Proto 931 van Markos Spyropoulos. (c) Mini-Transat La Boulangère

Blijf op de hoogte

We krijgen regelmatig updates van de wedstrijd van oud-Mini-zeiler Robert Rosen Jacobson, die deze editie meevaart met een begeleidingsschip. “Door het late vertrek hebben twee bevriende bemanningsleden moeten afhaken. Dat valt me zwaar,” schrijft Rosen Jacobson. “We hebben één nieuw bemanningslid gevonden en nog iemand die ergens in Portugal weer afstapt. Vanaf daar varen we dan met z’n drieën naar Las Palmas, met de Ministes mee.”

Ook op de Facebookpagina van het zeilevenement verschijnen regelmatig updates. Wil je de vloot gaan volgen? Klik dan hier voor de tracker – vanaf zaterdag dus.

Omslagfoto: Christophe Breschi/Mini-Transat La Boulangère

Tags: , , Last modified: 3 oktober 2019
Sluiten