Actueel

Marit Bouwmeester uitgeroepen tot World Sailor of the Year

10:14

2016-08-16 18:48:06 RIO DE JANEIRO - Marit Bouwmeester heeft goud gewonnen in de Laser Radial op de Olympische Spelen van Rio. ANP OLAF KRAAK

Marit Bouwmeester (29) heeft de award van de Rolex World Sailor of the Year in de wacht gesleept! Zij was een van de vier genomineerden voor deze prestigieuze titel. De Nederlandse Laser Radial-zeilster kwam als grote winnaar uit de bus.

Gisteravond werden in Mexico de prijzen van de internationale zeilfederatie ISAF aan de beste zeiler en zeilster van de wereld overhandigd. De andere vrouwelijke genomineerden waren Sarah-Quita Offringa, Tara Pacheco en tweetal Martine Grael & Kahena Kunze. Het is de tweede keer dat Bouwmeester voor deze prijs werd genomineerd, maar destijds ging het zeilduo Hannah Mills & Saskia Clark er met de overwinning vandoor.

De mannelijke award is door Peter Burling gewonnen. De stuurman die Emirates Team New Zealand in de America’s Cup een eerste plaats had bezorgd. Momenteel is Burling met Nederlands Team Brunel (Volvo Ocean Race) onderweg naar Kaapstad.

Tot en met 23.59 uur (UTC) dinsdagavond kon er worden gestemd. Wegens de zes uur tijdsverschil sloten de stembussen om 17.59 in Mexico. Vier uur later werden de prijzen in het Mexicaanse Puerto Vallarta uitgereikt.

Trotse Marit met haar olympisch goud in Rio. Nu kan er nog een mooie trofee aan haar prijzenkast worden toegevoegd! Foto: Olaf Kraak.

Indrukwekkende prijzenkast

Bouwmeester liet dit jaar een bijzondere prestatie zien op het Wereldkampioenschap. Hier claimde zij voor de derde keer in haar carrière de wereldtitel. In 2016 wist zij olympisch goud te halen in Rio.

Haar broer en coach Roelof Bouwmeester werd maandagavond uitgekozen tot Coach van het Jaar door het Watersportverbond tijdens het Zeiler van het Jaar Gala. Dus dubbelfeest voor familie Bouwmeester! Op dezelfde avond werd ook de Conny van Rietschoten Trofee uitgereikt. Deze mocht zij al drie voorgaande jaren in ontvangst nemen, dus daarom kan zij niet meer in aanmerking komen voor deze prijs.

Het is de derde keer dat een zeilster afkomstig uit Nederland wordt gekroond tot World Sailor of the Year. Eerder mochten Carolijn Brouwer en Margriet Matthijsse de felbegeerde trofee mee naar huis nemen. Nu is zeilheldin Marit Bouwmeester aan dat rijtje toegevoegd.

Lees ook: Marit Bouwmeester vereerd met nominatie World Sailor of the Year

Omslagfoto: Olaf Kraak

Tags: , Last modified: 9 november 2017
Sluiten