Actueel

MAPFRE wint havenrace Itajaí

21:11

Itajai stopover.In-port Race. 20 April, 2018.

Het Spaanse MAPFRE heeft de havenrace in Itajaí, Brazilië gewonnen. Team AkzoNobel werd sterk tweede, Dongfong Race Team derde. Bij de eerste bovenboeironding van Team Brunel rolde de masthead zero (MH0) te vroeg uit, waardoor ze meerdere plaatsen kwijtraakten.

  1. MAPFRE
  2. Team AkzoNobel
  3. Dongfeng Race Team
  4. Turn the Tide on Plastic
  5. Team Brunel
  6. Vestas 11th Hour Racing

Tienpont voert druk op

Team AkzoNobel startte sterk en bleef dicht in de buurt van MAPFRE. Het Spaanse team voer een zeer stabiele wedstrijd en versterkte hun positie door op het eerste downwind rak bijzonder snel te gijpen. Schipper Tienpont voerde de druk tijdens de wedstrijd op, maar wist de Spanjaarden niet in te halen. Wel bleven ze stevig in het zadel op een tweede plaats.

Tienpont sterk op de tweede plaats. (c) Pedro Martinez/Volvo Ocean Race.

‘Te vroeg uitgerold’

Wat ging er mis bij Team Brunel? “Normaal houden we de lijn vast waarmee het zeil uitrolt,” licht Carlo Huisman direct na de race op de steiger aan Zeilen toe. “Maar dat is nu waarschijnlijk niet gebeurd. Daardoor rolde te vroeg uit en kwam het tussen de voorstag en de tracerline terecht. Toen hadden we eigenlijk direct moeten gijpen om het goed te maken, maar we hebben geprobeerd het op te lossen over de bakboordboeg. Dat pakte niet goed uit.”

Bij de eerste boeironding rolt de MH0 op Brunel te vroeg uit. (c) Pedro Martinez/Volvo Ocean Race.

Algemeen klassement

De punten die de teams verdienen in de havenraces, dienen om in geval van gelijk spel te beslissen. Met deze winst meegeteld heeft MAPFRE al 44 punten verzameld en loopt daarmee 5 punten voor op Dongfeng. AkzoNobel staat met 33 punten derde, boven Brunel. In het algemeen klassement gaat Team Dongfeng aan de leiding, ook al hebben ze nog geen enkele etappe gewonnen. MAPFRE staat op slechts één punt achter Dongfeng. Team Brunel en Team AkzoNobel staan respectievelijk derde en vierde met 36 en 33 punten.

Omslagfoto (c) Pedro Martinez/Volvo Ocean Race

Team MAPFRE van Xabi Fernández wint de havenrace in Itajaí.(c) Pedro Martinez/Volvo Ocean Race

 

Tags: , , Last modified: 20 april 2018
Sluiten