Actueel

Liveblog #thuiszeilen week 3

11:00

Veel kan nu even niet meer ten tijde van de coronacrisis, maar gelukkig kan er ook nog veel wel! Er zijn genoeg dingen die we als zeilers ook vanuit huis kunnen doen. Vorige week en de week daarvoor schreven we ook liveblogs met tips erin wat betreft #thuiszeilen. Deze week voorzien we je weer van nieuwe suggesties. Heb jij tips voor zeilers thuis? Laat het ons weten, dan plaatsen we jullie ideeën in dit artikel erbij.

Wat betekent wat?
Weet jij wat al deze samenstellingen van de emoticons betekenen? 1 stelt een ankerketting voor, 9 een toplicht en 12 zeeziekte. En de andere 27?

Hoe zijn bakboord en stuurboord eigenlijk ontstaan?

24 uur in een reddingsvlot
Het Helleense Reddingsteam, de Helleense Luchtmacht en Lalizas hebben hun krachten gebundeld om een overlevingsopleiding op zee uit te voeren om het belang van veiligheid op zee te ondersteunen en te vergroten. In de video bivakkeren de mensen uren in een reddingsvlot. Zou jij je voor zo’n test opgeven?

Online zeilen
Zeilschool PEAN heeft een interessant programma bedacht. Geschikt voor alle leeftijden! De drie onderdelen waarop zij zich de komende weken zullen richten zijn; online CWO 3 theorie, wekelijks een voorbereiding op het zeilen of een zeilles vanuit huis en een zeil-gerelateerde challenge. Klik hier voor meer informatie over het aanbod en bekijk de weekplanning.

Kleurplaten voor de kleine zeilers
Ook de kleine zeilertjes moeten zich in deze tijd kunnen vermaken. Daarom hebben onder andere de KNRM, America’s Cup-team Emirates Team New Zealand en Hollandse zeilhelden kleurplaten online gezet. Je krijgt er zelf ook zin in om stiften en kleurpotloden uit de kast te trekken…

Jolbert van Dijk geeft een e-seminar
Jolbert van Dijk, navigator en tacticus, geeft woensdag 8 april om 20:00 uur een e-seminar over toegepaste meteo. Naast de theorie gaat hij in op de vraag: hoe verzamel je het beste weerbeeld voordat je een wedstrijd begint? De e-seminars zijn een initiatief van de Team Heiner Talents en het doel is om de mensen thuis een leuke en informatieve avond te bezorgen. Meld je aan via deze link.

De mooiste zeilfoto’s
Wil je prachtige zeilfoto’s bekijken? Duik dan eens in het archief van Mirabaud Yacht Racing Image. Wow, wat een shots! Ook werk van Nederlandse fotografen vind je hier. Via deze link kom je direct in het archief van 2019 terecht. Als je op het woord ‘archives’ klikt (of daar met de cursor op blijft staan) kun je ook de beelden van 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 en 2018 zien. Alle platen zijn zo mooi, dat ze zo aan de muur kunnen hangen.

Tips voor het aanbrengen van een toplaag
Moet je binnenkort een toplaag op je boot aanbrengen en kun je nog wel wat advies gebruiken? Bekijk dan de onderstaande video van Hempel. Hierin wordt precies uitgelegd hoe je te werk moet gaan. Met deze tips & tricks zul je blij zijn.

Demo Mayday Hoe werkt de distressknop op je marifoon? Met deze demo opstelling laat vaarschool AquaPlanning je zien hoe je navigatiesysteem reageert op een ontvangen noodoproep.

Ontspannen ‘zeilen’ vanachter je computer MarineVerse heeft ons onlangs kennis laten maken met Pancake Sailor. Dit online ontspannende spel biedt je de mogelijkheid om een virtuele zeilwedstrijd te zeilen. Alleen of tegen bekenden. Klik hier om meer informatie over Pancake Sailor te lezen en het spel gratis te downloaden.

Lesmateriaal voor de watersport
Wil je iets leren binnen de watersport? Neem dan eens een kijkje op Vaarwinkel.nl. Hier vind je allerlei lesmateriaal om een examen geslaagd af te ronden. Naast een breed assortiment aan boeken vind je hier ook kaartinstrumenten, software en bijvoorbeeld vaarkaarten.

If you’re going to San Francisco
Omdat we het niet allemaal meegemaakt hebben: hier een 360°-video van zeilboot die onder de Golden Gate Bridge doorvaart.  Bekijk de video ook eens op de manier waarbij je alleen het topje van de mast ziet…

Zeilvideo’s van Red Bull
Meer leuke zeilvideo’s vind je op de website van Red Bull Extreme Sailing. Onderstaand vind je er alvast eentje.

Speur rond op Instagram
Eind vorig jaar schreven we een artikel met de titel 10 Instagramprofielen rondom zeilen die het volgen waard zijn. Dus heb je Instagram? Neem dan eens een kijkje op die profielen. Heb je geen Instagramaccount? Geen probleem, ook dan kun je de foto’s gewoon bekijken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Point of view 😎 @vittoriomalingri @vittomalingri #vittoriomalingri #sailing⛵️ #bigsailor #sailrepublic

Een bericht gedeeld door Sail Republic Official (@sail_republic_official) op

Zeilen gratis digitaal lezen

Last but not least: lees Zeilen tot 28 april gratis digitaal! Het laatste half jaar kun je kosteloos inzien. Klik hier om het stappenplan te volgen. Wij wensen je alvast veel leesplezier!

Klik hier om naar #thuiszeilen week 1 te gaan en hier voor week 2.

Omslagfoto: Pancake Sailor/STEAM

 

Tags: , , , , Last modified: 9 april 2020
Sluiten