Actueel

Komt de Volvo Ocean Race weer terug naar Scheveningen?

10:39

De kans zit er dik in dat de Volvo Ocean Race in de volgende edities terugkeert naar de Zuid-Hollandse badplaats. De gemeente Den Haag en de race-organisatie zijn in vergevorderde gesprekken om de zeilrace rond de wereld vanaf 2022 meerdere keren terug te brengen naar Scheveningen.

Haagse wethouder Richard de Mos heeft onlangs in Alicante gesprekken gehad met de organisatie van de race. Tijdens de ‘after-visit’ hebben beide partijen terug- en vooruitgekeken. De organisatie zou vooral onder de indruk zijn geweest van de gastvrijheid en het hartelijke welkom van de zeilers, de toeschouwers, de organisatie en de bedrijven in de race-village.

(c) Ugo Fonolla/Volvo Ocean Race

In volle glorie

In 2015 diende Scheveningen als stop-over en afgelopen jaar finishte de vloot voor de kust van Zuid-Holland.

“We hebben Den Haag en Scheveningen in hun volle glorie aan de wereld laten zien. Het grootste zeilevenement ter wereld heeft de mooiste finish ooit in onze haven gekregen. Mooier kan je niet krijgen, dit smaakt zeker naar meer.”

(c) Jesus Renedo/Volvo Ocean Race

Stop-overs en finish

De Haagse delegatie, onder leiding van De Mos, heeft benadrukt dat de stad openstaat voor een langdurige relatie met de Volvo Ocean Race. Nu wordt onderzocht hoe die samenwerking kan worden vormgegeven.

Het is de bedoeling dat de VOR-vloot Scheveningen aan doet als stop-overs en misschien dat de badplaats ook nog een keer als finishplaats wordt aangewezen. “Ik ben super enthousiast. We hebben allemaal nog de aankomst van afgelopen jaar vers in het geheugen. Dat willen we vaker in ons stad,” vertelt De Mos.

Ocean Summits

Ook is het idee dat in Scheveningen congressen worden gehouden over de toekomst van de oceanen, de Ocean Summits. Dit zijn conferenties die gaan over de toekomst van de zee.

Afgelopen zomer kwamen voor een soort gelijke bijeenkomst duizend wetenschappers, ondernemers en beleidsmakers naar Scheveningen om hier met elkaar over te spreken. De nadruk lag toen vooral op de aanpak van de plastic soep in de zee. De eerste van die conferenties zou al volgend jaar in Scheveningen kunnen worden gehouden.

Omslagfoto: Ydwer van der Heide

Tags: , , Last modified: 1 december 2018
Sluiten