Actueel

Kiran Badloe wint Conny van Rietschoten Trofee 2019

01:19

Kiran Badloe is uitgeroepen tot winnaar van de Conny van Rietschoten Trofee en mag zich hiermee de Zeiler van het Jaar 2019 noemen. Tijdens het Zeiler van het Jaar Gala, gehouden op dinsdagavond 5 november in het Scheveningse Zuiderstrandtheater, zijn de prijzen uitgereikt aan de beste zeilers van het afgelopen jaar.

Kiran Badloe winnaar Conny van Rietschoten Trofee

Kiran Badloe haalde bij het RS:X EK in Palma de Mallorca dit jaar de eerste Europese titel binnen, waar tot de laatste wedstrijddag strijd voor moest worden geleverd. De wereldtitel veroverde hij in september in Italië. Zijn strijd om het olympisch ticket voor Tokyo 2020 levert hij met een grote positiviteit, vriendschap en doorzettingsvermogen. Dit maakt hem tot de jury een zeer terechte winnaar. “Ik ben superblij met deze mooie erkenning en wil NOC*NSF, het Watersportverbond en iedereen die mij steunt bedanken. Op naar meer!” aldus Kiran Badloe, die de prijs kreeg uit handen van voorzitter van NOC*NSF Anneke van Zanen.

Marissa IJben en Sil Hoekstra winnaars Flyer Trofee

Ook Marissa IJben en Sil Hoekstra mogen zich winnaars noemen. Beiden wonnen de Flyer Trofee, de prijs die gaat naar het jeugdtalent van het jaar, welke dit jaar twee winnaars kent.
De 16-jarige Marissa IJben pakte na een mooie vijfde klassering op het EK Laser 4.7 in Hyeres tijdens het EK Radiaal Jeugd in Athene het zilver. Daarna miste Marissa op twee punten het podium en kon ze desondanks meer dan tevreden zijn met een hele knappe vierde plaats op in de Laser Radiaal-klasse op het ISAF Jeugd WK in Gdynia.
De 20-jarige Sil Hoekstra heeft afgelopen jaar zijn surftalent weer meer dan bewezen. In het EK onder 21 jaar eindigde hij op de vijfde plek. In het overall klassement van de Medemblik Regatta pakte hij eveneens de vijfde plaats. Het brons wist Sil te bemachtigen op het WK RS:X U21.

Rob Sepers winnaar Coach van het Jaar

Het publiek heeft Rob Sepers verkozen tot Coach van het Jaar, waarmee hij zich heeft bewezen zijn sporter tot bijzondere prestaties te kunnen begeleiden. Hij is al meer dan 25 jaar werkzaam als trainer/coach van vele jeugdklassen en heeft menig topzeiler opgeleid. Afgelopen jaar is Rob vooral heel actief geweest in de nieuwe high performance klassen 29’er en Nacra 15 om daar de basis te leggen voor de ontwikkeling van de talenten in deze nieuwe high performance klassen en hen te kunnen laten doorstromen naar de Topzeilacademie.

Gerlof van der Werf winnaar Maas Trofee

Gerlof van der Werf is door de jury verkozen tot de winnaar van de Maas Trofee. Deze oeuvreprijs werd uitgereikt aan de persoon die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft/hebben gemaakt voor de zeilsport. Al meer dan 30 jaar zet Gerlof van der Werf zich in voor de Koninklijke Watersportvereniging Sneek in diverse functies, zoals voorzitter wedstrijdzeiler en voorzitter toerzeilen. Onder andere zijn betrokkenheid bij de Special Olympics in 2014, de introductie van het G-zeilen tijdens de Sneekweek en zijn buitengewone gedrevenheid en enthousiasme maken hem tot een bijzonder ijverige ambassadeur.

(c) Foto’s van Laurens Morel

Tags: , , , , , , , , Last modified: 6 november 2019
Sluiten