Actueel

Inbrekers slaan hun slag op meerdere jachthavens

16:37

Dieven hebben in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 februari diverse inbraken gepleegd bij SWS Stavenisse. Hierbij zijn er in elk geval diverse buitenboordmotoren gestolen. Ook in Bruinisse en in het Noord-Brabantste De Heen hebben de inbrekers eerder deze maand hun slag geslagen op jachthavens.

‘Er zijn meerdere buitenboordmotoren gestolen en er is op diverse boten ingebroken,’ vertelt havenmeester Wilbert van den Berge aan Zeilen. “Ik vind het niet vreemd dat ze precies tijdens dit weekend de inbraken hebben gepleegd. Vanwege de storm en de regen was het zicht slecht en konden ze ongestoord hun gang gaan. Ze hebben de boten laten afdrijven en verderop de buitenboordmotoren eraf gehaald en ingeladen. Op de camerabeelden zijn de inbrekers goed te zien. Je ziet ook dat eentje duidelijk op zijn gemakje over de steiger loopt…”

Getuigen gezocht

Havenmeester Wilbert heeft een oproep op Facebook geplaatst waarin hij eigenaren oproept langs hun boot te gaan en te kijken of alles er nog goed bij ligt. “Op Facebook heb ik gevraagd of eigenaren hun eigen boot willen controleren. Daar is veel gehoor aan gegeven, want het was hier erg druk. Ik hoop als mensen iets gezien hebben, dat ze mij dat willen laten weten. Zij kunnen me bellen op: 06 40 67 92 88.” Heb jij iets verdachts gezien? Laat het weten. De politie is druk bezig met onderzoek te doen en roept ook getuigen op om zich te melden. Dit kan via 0900 – 88 44.

In een Tweet, die is geplaatst door Wijagenten Tholen, valt te lezen dat het aantal diefstallen weer toeneemt. De wijkagenten raden aan om spullen te voorzien van een Track & Trace-systeem.

Niet de eerste keer

Niet alleen de jachthaven van Stavenisse heeft te maken gekregen met de inbrekers. Onlangs is er ook gestolen op jachthavens in Bruinisse en De Heen. Hiernaar wordt eveneens door de politie onderzoek gedaan.

Omslagfoto: Quistnix at nl.wikipedia/CC BY-SA 2.5

Tags: , , , , , Last modified: 26 februari 2020
Sluiten