Actueel

Hoera! Er is zomers weer op komst

De koperen ploert gaat zich weer laten zien

14:36

Het ziet er naar uit dat we binnenkort onze paraplu’s, poncho’s en regenhoeden weer kunnen opbergen. Volgens de weervoorspelling is er namelijk zomers weer op komst. We gaan bijna genieten van een opbouwend hogedrukgebied en dit hoog onderdrukt (tijdelijk) de kans op regen. Vanaf woensdag blijft het droog en komt de koperen ploert weer tevoorschijn.

Afgelopen zondag 6 augustus was het dieptepunt van deze zomer. Het was zelfs de koudste 6 augustus uit de geschiedenis. Vorige week beschreven we in een artikel hoe jullie het gezellig houden aan boord met de regen. Van haken en puzzelen tot Netflixen en musea bezoeken. Ook waren er lezers die besloten om thuis te blijven, de vakantie uit te stellen of om een vliegticket naar Costa Brava te boeken. Gelukkig kunnen we binnenkort weer met een zonnetje genieten van het zeilen en het botenleven.

26 graden

Het weerbeeld wordt langzaam beter, maar het duurt nog tot woensdag voordat we er iets van merken. Donderdag en vrijdag wordt het echt warmer en wordt op veel plaatsen in het binnenland de zomerse grens van 25 graden bereikt en overschreden. De temperatuur stijgt donderdag naar 22 tot 24 graden in het noorden en westen en naar 25 of 26 graden elders in het land. Er waait een (zuid)westen wind (3 Bft.).

Screenhot. © KNMI

Hollands zomerweer

Vrijdag is het op meer plaatsen zomers warm en kan het kwik oplopen tot 27 graden. Doordat de luchtvochtigheid toeneemt, voelt het die dag nog warmer aan. De zon schijnt geregeld, maar vanwege een front kan de kans op buien vrijdag weer iets toenemen.
Ook in het weekend ziet het weerbeeld er goed uit. Het is niet hoogzomers, maar wel normaal Hollands zomerweer. Na het weekend lijkt het aangename weer te blijven met temperaturen tussen 22 en 26 graden.

Last modified: 7 augustus 2023
Sluiten