Actueel

Wat doen jullie aan boord met de regen?

De weergoden zijn ons niet zo goed gezind...

08:06

Tafeltennis aan boord

Het regent… En het ziet er naar uit dat het weer de aankomende dagen niet erg opknapt: veel regen, wind die voornamelijk uit het westen waait en een temperatuur van rond de 20 graden. Hoe houden jullie het gezellig aan boord met dit weer? Schoonmaakklusjes, spelletjes, podcasts luisteren, boeken lezen? Wij vroegen het aan jullie in de haven van Haarlem en op Facebook. Hieronder zie, hoor en lees je hoe andere zeilers deze druilerige dagen doorkomen.

Gewoon lekker doorvaren , zeiltje erop en gaan!!
– Gabriel

Wij blijven gewoon thuis, totdat het mogelijk beter wordt.
– Niek

Gewoon blijven lachen. ‘s Avonds maar een goede fles wijn en wat lekkers uit een delicatesse winkel. Toch ondanks dit weer van Den Helder -Den Oever – Enkhuizen – Almere – Bunschoten – Kampen gedaan tot nu toe. Op naar Friesland! Op naar skûtsjesilen met de sks!
– Laura

Goed boek lezen aan boord en volgende reis voorbereiden.
– Chris

Onze vakantie begon gelijk met de weersomslag, de Duitse Bocht door was de enige bezeilde koers. Achteraf geen verkeerde keuze, hier in Zweden veel zon!
– André

Lezen, puzzelen, musea bezoeken. Boot als caravan gebruiken. We moeten gelukkig niet per se de trossen losgooien. Beetje watjes geworden. Maar na een jaar veel zakelijke stress nu alleen maar alles mag, niks moet.
– Ingrid

Plannen aangepast, langer in Amsterdam blijven liggen. Altijd wel iets te doen.
– Ilse

De regen is niet het probleem. De wind met jonge kinderen wel. We zijn Friesland ingegaan om toch nog wat te zeilen…….. Havens opzoeken waar binnen wat te doen is en vooral de WIFI moet aanwezig zijn.
– Arno

Je moet wat, ook in UK regen…

– Pim

Gewoon, lekker mijn illustratie opdrachten klaarmaken aan boord, en ervan genieten dat inmiddels twee van de vier vluchtluiken waterdicht zijn. Ik woon op mijn schip en er zijn de komende tijd nog genoeg klusjes binnen te doen. Ik amuseer me wel!
– Alexandra

Netflixen,, spelletjes, brunchen, lezen, musea, zeilen zodra het kan al is het maar een uurtje.
– Irma

In Engeland regent en waait t ook. Jubileum 60 jaar Old Gaffers Association dit weekend in Ipswich. We zijn hier met een heleboel zeil-vrienden.
Keep calm & wear oily’s.
-Else

Prima zeilweer rond Ibiza Cala Tarida


– Toine

Juist korte afstanden zeilen, het juiste weer gaatje vinden. En dan genieten van je nieuwe omgeving, spelletjes, etc.
– Wim

Geen hoge doelen stellen, soms een stukje varen, soms het zeil wat aanpassen, in een haven boeken lezen, spelletjes spelen met het gezin, gewoon relaxen!
– Erma

Naar huis… met gierende banden!
– Saskia

Lekker lezen, spelletjes doen, haken. Tja en dan tussen de buien door onze Beagle uitlaten.
– Martine

We zijn naar huis gegaan en volgende week kijken of het wat beter wordt. Dit nog nooit meegemaakt zo’n slecht weer.
– Henry

Boot te koop zetten (en uren doorbrengen op internet op zoek naar een maatje groter).
– Paula

Gewoon de vakantie een aantal weken doorschuiven. Desnoods september/oktober.
– Jacqueline

Om deze reden drie dagen eerder naar huis gegaan vanuit Sneek. De boeken, hapjes uit eten en spelletjes waren al hard nodig geweest. Daar konden de komende drie dagen niet meer bij. Terwijl een grijze omgeving op het water erg mooi kan zijn. Veel succes allemaal!
– Ton

Dan maar aan het werk.
– Wieke

We zouden vorige week zondag vertrekken en hebben op zondag spontaan besloten het uit te stellen en naar de Costa Brava te vliegen..
– Steve

Thuis blijven…
– Ana

Natuurfilms kijken!
– Lennart
Over welke natuurfilms heb je het, Lennart? 😉

Last modified: 3 augustus 2023
Sluiten