Actueel

Haags duel: Team Brunel vs. Team AkzoNobel

14:22

Leg 7, Auckland to Itajai, around East Cape. 19 March, 2018.

Team Brunel en Team AkzoNobel, de twee Nederlandse rivalen in de Volvo Ocean Race, hebben elkaar uitgedaagd voor een allerlaatste vriendschappelijke tweestrijd in Den Haag. Het duel zal op woensdag 27 juni vanaf 14.00 uur tot ca. 18.00 uur plaatsvinden op de Noordzee voor, naar verwachting, duizenden fans.

Sportieve eer

Na 45.000 mijl racen rond de wereld wordt voor de kust van Den Haag gestreden om de allerlaatste Nederlandse sportieve eer van deze legendarische race.

Zondag kwam de Volvo Ocean Race-vloot binnen in Den Haag. Team AkzoNobel (met schipper Simeon Tienpont) finishte als tweede en Team Brunel (met schipper Bouwe Bekking) als vierde. Uiteindelijk is Team Brunel als derde in het algemeen klassement geëindigd en Team AkzoNobel als vierde.

We willen dit vooral doen voor alle Nederlandse fans die ons al meer dan negen maanden steunen in onze race rond de wereld

– Schipper Bouwe Bekking (Team Brunel)

(c) Brian Carlin/Volvo Ocean Race.

Bekking vs. Tienpont

“Ik kijk uit naar een rechtstreeks duel met Simeon en zijn team,” zegt Bekking. “Ik denk dat we met Peter Burling de beste matchracer van de wereld aan boord hebben. Deze Nieuw-Zeelander is tenslotte de winnende schipper van de laatste America’s Cup. Dus wij zitten goed. Maar zonder dollen, niet alleen Pete, maar ook in de rest van Team Brunel heb ik alle vertrouwen dat we goed voor de dag gaan komen. Het wordt heel spannend, in elk geval voor ons. We willen dit vooral doen voor alle Nederlandse fans die ons al meer dan negen maanden steunen in onze race rond de wereld.”

Wie gaat er winnen?

De schipper van Team AkzoNobel, Simeon Tienpont (die de America’s Cup zelf twee keer won), was net zo zelfverzekerd als Bekking over de kwaliteiten van zijn team in zo een één op één matchrace. “We gaan alles geven, ook in Den Haag,” vertelt Tienpont. “De twee Nederlandse teams strijden al gedurende 45.000 mijl tegen elkaar om uiteindelijk in Den Haag te finishen. Het is al een grote matchrace rond de wereld. Maar wie de winnaar wordt als we het eenmaal in Den Haag weer tegen elkaar opnemen, moeten we nog zien. Ik weet zeker dat we er alles aan doen om ook deze strijd te winnen.”

Kom jij 27 juni ook kijken? Bekijk hier het programma.

(c) Pedro Martinez/Volvo Ocean Race.

 

Omslagfoto: Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race

 

 

Tags: , , , , Last modified: 27 juni 2018
Sluiten